- Grønnsaker
Ingredienser
- Et lite dryss safrantråder
- 2 ss olivenolje
- 1 liten rødløk i tynne skiver
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 klype støtt spisskummen
- 2 bokser kikerter, drenert og skylt
- 4 egg
- 1 liten bunt friske koriander, grovhakket
- 1 klype chiliflak
- 1 klype støtt sumak (syrlig krydder, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder) eller revet sitronskall
- 150 g cherrytomater, skåret i to
- 2 ss yoghurt naturell
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C
-
2Fyll en kopp med varmt vann og tilsett safrantrådene. La smak og farge trekke ut i vannet
-
3Tilsett olivenolje til stekepannen og varm opp ved lav til middels varme
-
4Tilsett løk, hvitløk og spisskummen og stek til løkene er myke
-
5Tilsett kikerter og safranvann
-
6La det småkoke ved middels varme til konsistensen tykner
-
7Smak til med salt og pepper
-
8Lag fire fordypninger i retten med en skje og hell et egg i hver fordypning
-
9Sett stekepannen i ovnen og stek til egget er tilberedt (5–10 minutter). Plommen skal være litt bløt
-
10Ta stekepannen ut av ovnen og dryss på med koriander, chili, sumak/sitronskall og tomater. Avslutt med litt yoghurt på toppen