
En krydret, varmende og lekker rett som er perfekt til brunsj, lunsj eller som en lett middag. Denne retten er fantastisk sammen med varmt, ristet brød som kan suge til seg den smakfulle sausen.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Dyp stekepanne m/hjelpehåndtak Toughened Non-Stick
1 949,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- Et lite dryss safrantråder
- 2 ss olivenolje
- 1 liten rødløk i tynne skiver
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 klype støtt spisskummen
- 2 bokser kikerter, drenert og skylt
- 4 egg
- 1 liten bunt friske koriander, grovhakket
- 1 klype chiliflak
- 1 klype støtt sumak (syrlig krydder, kan kjøpes i velassorterte supermarkeder) eller revet sitronskall
- 150 g cherrytomater, skåret i to
- 2 ss yoghurt naturell
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C
-
2Fyll en kopp med varmt vann og tilsett safrantrådene. La smak og farge trekke ut i vannet
-
3Tilsett olivenolje til stekepannen og varm opp ved lav til middels varme
-
4Tilsett løk, hvitløk og spisskummen og stek til løkene er myke
-
5Tilsett kikerter og safranvann
-
6La det småkoke ved middels varme til konsistensen tykner
-
7Smak til med salt og pepper
-
8Lag fire fordypninger i retten med en skje og hell et egg i hver fordypning
-
9Sett stekepannen i ovnen og stek til egget er tilberedt (5–10 minutter). Plommen skal være litt bløt
-
10Ta stekepannen ut av ovnen og dryss på med koriander, chili, sumak/sitronskall og tomater. Avslutt med litt yoghurt på toppen