- Melkeprodukter
Ingredienser
- 120 ml helmelk
- 150 g, hakket
- 5 ml vanilje
- klype salt
- 100 g rosa sjokolade (eller bruk hvit sjokolade)
- 120 g strøsukker
- 2 store egg fra frittgående høner
- Rosa sukkerkulør, som du vil ha det
- 180 g selvhevende mel
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C vifte / gassmerke 4.
-
2Smør inn et Le Creuset Bakeware muffinsbrett med seks kopper med hjerteform.
-
3Skåld melken med smør, vanilje og salt i en Le Creuset panne i middels størrelse. Fjern fra varmen, tilsett sjokoladen og rør til det er smeltet.
-
4Bruk en elektrisk blender, visp sammen strøsukker og egg til lys og tykk. Dette tar omtrent 5 minutter.
-
5Visp gradvis i den lyse blandingen av egg, og visp hele tiden for å unngå at eggene koker opp. Når alt er i deigen, har du i sukkerkulør etter behov. Videre sikter du inn melet og løfter det inn i blandingen.
-
6Fyll koppene i det smurte brettet med to tredjedeler. Stek i 15–17 minutter.
-
7Ta ut av ovnen og sett til avkjøling på brettet i 10 minutter før du vender det ut på en rist for å kjøle seg helt ned. Gjenta med det du har igjen av blandingen.