- Ris og korn
Ingredienser
- 2 ss vegetabilsk olje
- 1 løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 cm ingefær, skrellet og finrevet
- 150–200 g grønne erter, friske eller frosne
- 150 g grønne asparges, skåret i spiseklare stykker
- 400 g ris / alternativt 800 g kokt ris fra dagen før
- 1 ½ ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- ¼ ts dashi-pulver (japansk fiskebuljong) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- en halv lime, skall og saft
- 4 vårløk, grovhakket
- 1 ts hvite sesamfrø, ristet
- 50 g spinat, frisk
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok ris som anført på pakken. Sett til side.
-
2Varm opp woken ved middels varme, tilsett olje og stek løken til den begynner å brune.
-
3Tilsett hvitløk, ingefær, erter og asparges og stek videre i omkring 5 minutter til grønnsakene er møre.
-
4Tilsett ris, mirin, dashi-pulver samt limeskall og -saft. Rør godt rundt og smak til med salt og pepper.
-
5Når risen har absorbert all væsken, tilsettes vårløk, sesamfrø og spinat. Rør rundt til spinaten er falt sammen og tilberedt.
-
6Server i dype skåler.