Kjapp risrett med asiatisk vri

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kjapp risrett med asiatisk vri
Denne oppskriften er inspirert av den italienske pastaretten «Pasta Primavera», som betyr vårpasta. Vi har gitt retten en asiatisk vri ved å erstatte pastaen med ris og en samling av Asias beste smaker. Resultatet er en spennende og sunn risrett som er lynkjapp å lage på en travel hverdag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 cm ingefær, skrellet og finrevet
  • 150–200 g grønne erter, friske eller frosne
  • 150 g grønne asparges, skåret i spiseklare stykker
  • 400 g ris / alternativt 800 g kokt ris fra dagen før
  • 1 ½ ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • ¼ ts dashi-pulver (japansk fiskebuljong) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • en halv lime, skall og saft
  • 4 vårløk, grovhakket
  • 1 ts hvite sesamfrø, ristet
  • 50 g spinat, frisk
  • salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok ris som anført på pakken. Sett til side.
  • 2
    Varm opp woken ved middels varme, tilsett olje og stek løken til den begynner å brune.
  • 3
    Tilsett hvitløk, ingefær, erter og asparges og stek videre i omkring 5 minutter til grønnsakene er møre.
  • 4
    Tilsett ris, mirin, dashi-pulver samt limeskall og -saft. Rør godt rundt og smak til med salt og pepper.
  • 5
    Når risen har absorbert all væsken, tilsettes vårløk, sesamfrø og spinat. Rør rundt til spinaten er falt sammen og tilberedt.
  • 6
    Server i dype skåler.