- Mel
Ingredienser
- 350 g (pluss ekstra til å kna ut deigen)
- 10 ml salt
- 2 ml sukker
- 30 ml olivenolje
- 10 g tørrgjær
- 300 ml vann, lunkent
- Olivenolje
- Havsalt
- Grønnsaker og urter (f.eks. løk, paprika, urter, hvitløk, oliven osv.)
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha mel, salt, sukker, smør, olivenolje og gjær i en kjøkkenmaskin. Bland sammen med en deigkrok. Tilsett nok lunkent vann til deigen blir myk og henger.
-
2Kna ut deigen i minst 10 minutter til den blir glatt og myk (ikke tørr og hard). Dekk til med en fuktig klut og sett på et lunt sted til den er doblet i størrelse. Dette tar omtrent 45–60 minutter.
-
3Smør inn en Le Creusets brødform i bunnen og på sidene.
-
4Dytt deigen tilbake og pass på at all luften er presset ut.
-
5Velt deigen over i brødformen. Bøy litt på fingrene og press ned på deigens overside til du får fordypninger i jevne intervaller. Videre pensles overflaten godt med olivenolje og strøs over med havsalt. Pynt med grønnsaker og urter.
-
6Dekk til med lokket og sett på et lunt sted til deigen igjen er doblet i størrelse. Dette tar omtrent 20 minutter.
-
7Forvarm ovnen på 250 °C ( 230 °C varmluft).
-
8Sett ovnen ned til 200 °C (180 °C varmluft) og skyv brødformen inn i ovnen. Stek i 20 minutter før du tar av lokket og steker i enda 20 minutter til det er brunet.