Klassisk focaccia

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Klassisk focaccia
Dette italienske flatbrødet minner om pizza i stil og sammensetning. Lett å lage, smaker godt og blir svært godt mottatt av de aller fleste, serveres med et dryss av olivenolje og godt med havsalt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL DEIGEN
  • 350 g (pluss ekstra til å kna ut deigen)
  • 10 ml salt
  • 2 ml sukker
  • 30 ml olivenolje
  • 10 g tørrgjær
  • 300 ml vann, lunkent
TOPPING:
  • Olivenolje
  • Havsalt
  • Grønnsaker og urter (f.eks. løk, paprika, urter, hvitløk, oliven osv.)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha mel, salt, sukker, smør, olivenolje og gjær i en kjøkkenmaskin. Bland sammen med en deigkrok. Tilsett nok lunkent vann til deigen blir myk og henger.
  • 2
    Kna ut deigen i minst 10 minutter til den blir glatt og myk (ikke tørr og hard). Dekk til med en fuktig klut og sett på et lunt sted til den er doblet i størrelse. Dette tar omtrent 45–60 minutter.
  • 3
    Smør inn en Le Creusets brødform i bunnen og på sidene.
  • 4
    Dytt deigen tilbake og pass på at all luften er presset ut.
  • 5
    Velt deigen over i brødformen. Bøy litt på fingrene og press ned på deigens overside til du får fordypninger i jevne intervaller. Videre pensles overflaten godt med olivenolje og strøs over med havsalt. Pynt med grønnsaker og urter.
  • 6
    Dekk til med lokket og sett på et lunt sted til deigen igjen er doblet i størrelse. Dette tar omtrent 20 minutter.
  • 7
    Forvarm ovnen på 250 °C ( 230 °C varmluft).
  • 8
    Sett ovnen ned til 200 °C (180 °C varmluft) og skyv brødformen inn i ovnen. Stek i 20 minutter før du tar av lokket og steker i enda 20 minutter til det er brunet.