- Ris
Ingredienser
- Daggammel risengrynsgrøt(mengde som tilsvarer 1,5 l melk og 250 g grøtris)
- 250 g mandler
- 5 dl kremfløte
- 1–2 vaniljestenger
- 2 ss melis
- Kirsebærsaus, f.eks. Amarena.
-
SLIK GJØR DU
-
1Bruk risengrynsgrøt som du har kokt dagen i forveien og oppbevart i kjøleskapet. Da sikrer du at grøten har satt seg skikkelig, og at riskremen ikke blir for flytende.
-
2Kok mandlene i vann i en kasserolle i 5 minutter. Hell av vannet og skyll grundig med kaldt vann. Ta av skallet på mandlene, og hakk dem grovt – ikke glem å spare én hel mandel!
-
3Pisk fløten til en lett fløteskum, og fold det forsiktig sammen med den kalde risengrynsgrøten.
-
4Del vaniljestengene på langs med en skarp kniv, og skrap ut frøene. Bland dem med melis. Fold det inn i riskremen sammen med de grovhakkede mandlene og den ene hele mandelen. Server med kald eller varm kirsebærsaus.