- Grønnsaker
Ingredienser
- 2 rødløk, skrelt og skåret i skiver
- Olivenolje, til steking
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 5 g røkt paprika
- 10 g malt spisskummen
- 10 g malt koriander
- 4 x 400 g cherrytomater på boks
- 70 g tomatpure
- 10 g sukker
- Havsalt og nymalt svart pepper
- 100 g babyspinat
- 6 egg fra frittgående høner
- Rulles sammen, ristet for servering
- Syltet rødløk, til servering
- Vanlig gresk yoghurt til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett Le Creusets Signature sautépanne (28 cm) på middels varme, surr løken i litt olivenolje til den er myk. Tilsett hvitløk og urter og surr i 2 minutter.
-
2Tilsett tomater på boks og rør rundt. Tilsett tomatpure og sukker og kok videre i 2 minutter, smak til med krydder. Skru ned varmen og la det småkoke i 30–40 minutter.
-
3Smak til med krydder. Nå bør sausen være full av smak og noe fyldigere i konsistens.
-
4Lag 6 små lommer i sausen og legg lagvis med babyspinat. Knus eggene, ett etter ett, rett i spinatlommene og la dem koke til de samler seg. Sett en skjærefjøl i tre eller et grytelokk fra Le Creuset over denne gryten for at toppen av egget skal samle seg, raskere.
-
5Serveres straks med varme stekte lefser, syltet rødløk og gresk yoghurt.