- Mel
Ingredienser
- ½ ss salt
- ½ ss olje
- 100 g rugmel
- 200 g fullkornshvetemel
- 100 g havregryn
- 1 ts bakepulver
- 100 g blandede kjerner, f.eks. gresskarkjerner, solsikkekjerner, valmuefrø, sesamfrø og linfrø.
- 25 g mykt smør
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vann, salt og olje i en bolle.
-
2Bland de to melsortene sammen med havregryn, bakepulver og frøblanding i en annen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte, og rør blandingen godt sammen.
-
3Tilsett smør og elt deigen til den er glatt og smidig. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted og la deigen heve i én time.
-
4Sett ovnen på 240 °C.
-
5Del deigen i to emner. Legg hvert emne mellom to stykker bakepapir, og rull deigen så tynt som mulig. Stikk huller i deigen med en gaffel.
-
6Del deigen inn i passende stykker med en kniv slik at det er enklere å knekke brødet i pene stykker når det er stekt og avkjølt.
-
7Vend deigen over på en bakeplate. Bak knekkebrødet i den forvarmede ovnen i 7–8 minutter.
-
8Avkjøl knekkebrødet på rist før du knekker det opp i biter. Oppbevar knekkebrødene i en lufttett oppbevaringskrukke.
-
9Tips:
-
10Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.