
Denne kremete kokossuppen tilfredsstiller både smaksløkene og samvittigheten. Retten er nemlig helt uten kjøtt, men fylt med lekre grønnsaker og asiatiske smaker. Så hvis du har behov for en rask tur til varmere himmelstrøk, kan du bringe Asia inn på kjøkkenet med denne enkle og spennende retten.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 stilk sitrongress
- 1 stor ingefær
- 5 limeblader
- 2 ss tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
- 1 ss sukker
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks kokosmelk
- 1 brokkoli, i små buketter
- 3 gulrøtter, i diagonale skiver
- 1 rød paprika, i tynne strimler
- 2 portobellosopp, i skiver
Topping:
- Pak choi – delt i fire, stekt
- Kokosolje
- Bønnespirer
- Chili, i tynne skiver
- Koriander
Tofuspyd med marinade:
- 500 g fast tofu
- 1 dl tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
- 1 fedd hvitløk, fint revet
- 1 lime, saft og fint revet skall
- 8 stilker sitrongress
-
SLIK GJØR DU
-
1Del tofuen på midten
-
2Plasser de to stykkene side om side mellom 2 skjærebrett med et rent kjøkkenhåndkle imellom
-
3Plasser noe tungt oppå
-
4Press tofuen i 30 minutter
-
5Rør sammen tamari, hvitløk og lime til marinaden Legg tofuen i marinaden og la den ligge i 30 minutter
-
6Ha i løk, hvitløk, chili, sitrongress, limeblader, tamari, ingefær og sukker i en foodprosessor eller blender. Hakk det til en pasta
-
7Skjær tofuen i terninger og sett dem på sitrongresstilker
-
8Varm opp en grillpanne på høy varme
-
9Grill tofuspydene i 2 minutter på alle sider
-
10Varm opp støpejernsgryten ved middels varme
-
11Stek pastaen i et par minutter under omrøring
-
12Tilsett brokkoli, gulrøtter, paprika og portobellosopp og la det steke i et par minutter
-
13Tilsett buljong og kokosmelk og la suppen småkoke i 15 minutter
-
14Varm opp en panne på høy varme og tilsett litt kokosolje
-
15Stek pak choien et par minutter på alle sider
-
16Smak til suppen med salt og pepper
-
17Anrett suppen i skåler toppet med pak choi, bønnespirer, chili og koriander. Server med tofuspydene