- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 stilk sitrongress
- 1 stor ingefær
- 5 limeblader
- 2 ss tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
- 1 ss sukker
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks kokosmelk
- 1 brokkoli, i små buketter
- 3 gulrøtter, i diagonale skiver
- 1 rød paprika, i tynne strimler
- 2 portobellosopp, i skiver
- Pak choi – delt i fire, stekt
- Kokosolje
- Bønnespirer
- Chili, i tynne skiver
- Koriander
- 500 g fast tofu
- 1 dl tamari (minner om soya, men er et glutenfritt alternativ som inneholder mindre salt)
- 1 fedd hvitløk, fint revet
- 1 lime, saft og fint revet skall
- 8 stilker sitrongress
-
SLIK GJØR DU
-
1Del tofuen på midten
-
2Plasser de to stykkene side om side mellom 2 skjærebrett med et rent kjøkkenhåndkle imellom
-
3Plasser noe tungt oppå
-
4Press tofuen i 30 minutter
-
5Rør sammen tamari, hvitløk og lime til marinaden Legg tofuen i marinaden og la den ligge i 30 minutter
-
6Ha i løk, hvitløk, chili, sitrongress, limeblader, tamari, ingefær og sukker i en foodprosessor eller blender. Hakk det til en pasta
-
7Skjær tofuen i terninger og sett dem på sitrongresstilker
-
8Varm opp en grillpanne på høy varme
-
9Grill tofuspydene i 2 minutter på alle sider
-
10Varm opp støpejernsgryten ved middels varme
-
11Stek pastaen i et par minutter under omrøring
-
12Tilsett brokkoli, gulrøtter, paprika og portobellosopp og la det steke i et par minutter
-
13Tilsett buljong og kokosmelk og la suppen småkoke i 15 minutter
-
14Varm opp en panne på høy varme og tilsett litt kokosolje
-
15Stek pak choien et par minutter på alle sider
-
16Smak til suppen med salt og pepper
-
17Anrett suppen i skåler toppet med pak choi, bønnespirer, chili og koriander. Server med tofuspydene