Kokosyoghurt med honningristet ananas og sesamkrokan

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kokosyoghurt med honningristet ananas og sesamkrokan
En lekker og forfriskende dessert som lages med kokosyoghurt. Dessertens tekstur minner om panna cotta, som er silkemyk og kremet, og den pyntes med søt, honningristet ananas, sprø sesamkrokan og spiselige blomster. Du kan enten velge å kjøpe kokosyoghurten, som selges i utvalgte helsekostbutikker, eller lage den selv. Du kan finne fremgangsmåten på internett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 ½ dl kokosyoghurt (kan kjøpes i utvalgte helsekostbutikker eller lages selv. Finn veiledning på internett)v1 ss kardemommekapsler
  • 1 ½ dl crème fraîche
  • 2 ss kondensert melk
  • 2 ss honning
Honningristet ananas:
  • ½ ananas, skrelt og stokken fjernet
3 ss honning, f.eks. akasiehonning
Sesamkrokan:
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • Svarte sesamfrø
Pynt:
  • Ristede kokoschips
  • Kandisert ingefær
  • Spiselige blomster
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 130 °C (vanl. ovn)
  • 2
    Hakk eller bland kardemommekapslene grovt, og ha dem i en gryte med kokosyoghurten. Varm det opp på middels varme i 10 minutter.
  • 3
    Hell yoghurten gjennom en sil for å fjerne kardemommebitene. Tilsett deretter crème fraîche, kondensert melk og honning, og bland det sammen.
  • 4
    Fordel yoghurten i fire skåler, som settes i et vannbad, og bak porsjonene i 30–40 minutter, eller til de er stivnet. La yoghurten kjøle av på spisebordet til de skal serveres.
  • 5
    Honningristet ananas:
  • 6
    Skjær ananasen i spiseklare stykker. Fordel dem på en panne og hell over honning. La det småkoke på middels varme til ananasen er klebrig og lett karamellisert. Ta det av pannen for å kjøle av, og sett til side for anretning.
  • 7
    Sesamkrokan:
  • 8
    Hell sukker og vann i en gryte, og kok opp. La det småkoke på middels varme til det er blitt til en lys karamell. Unngå å røre i sukkerlaken, da det kan krystallisere, men rist gryten hvis det er nødvendig.
  • 9
    Når det er tyknet og blitt til en lys karamell, heller du karamellen ut på et stekebrett dekket med bakepapir. Nå må du jobbe raskt og få spredt karamellen ut i et tynt, jevnt lag – enten ved å tippe stekebrettet eller med et kjøkkenredskap. Dryss svarte sesamfrø ut over.
  • 10
    Når karamellen er stivnet, brekker du den i mindre stykker. Sett til side for anretning.
  • 11
    Anretning:
  • 12
    Pynt kokosyoghurten med honningristet ananas, biter av sesamkrokan, ristede kokoschips og kandisert ingefær, og avslutt med