- Melkeprodukter
Ingredienser
- 1 ½ dl kokosyoghurt (kan kjøpes i utvalgte helsekostbutikker eller lages selv. Finn veiledning på internett)v1 ss kardemommekapsler
- 1 ½ dl crème fraîche
- 2 ss kondensert melk
- 2 ss honning
- ½ ananas, skrelt og stokken fjernet
- 200 g sukker
- 1 dl vann
- Svarte sesamfrø
- Ristede kokoschips
- Kandisert ingefær
- Spiselige blomster
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 130 °C (vanl. ovn)
-
2Hakk eller bland kardemommekapslene grovt, og ha dem i en gryte med kokosyoghurten. Varm det opp på middels varme i 10 minutter.
-
3Hell yoghurten gjennom en sil for å fjerne kardemommebitene. Tilsett deretter crème fraîche, kondensert melk og honning, og bland det sammen.
-
4Fordel yoghurten i fire skåler, som settes i et vannbad, og bak porsjonene i 30–40 minutter, eller til de er stivnet. La yoghurten kjøle av på spisebordet til de skal serveres.
-
5Honningristet ananas:
-
6Skjær ananasen i spiseklare stykker. Fordel dem på en panne og hell over honning. La det småkoke på middels varme til ananasen er klebrig og lett karamellisert. Ta det av pannen for å kjøle av, og sett til side for anretning.
-
7Sesamkrokan:
-
8Hell sukker og vann i en gryte, og kok opp. La det småkoke på middels varme til det er blitt til en lys karamell. Unngå å røre i sukkerlaken, da det kan krystallisere, men rist gryten hvis det er nødvendig.
-
9Når det er tyknet og blitt til en lys karamell, heller du karamellen ut på et stekebrett dekket med bakepapir. Nå må du jobbe raskt og få spredt karamellen ut i et tynt, jevnt lag – enten ved å tippe stekebrettet eller med et kjøkkenredskap. Dryss svarte sesamfrø ut over.
-
10Når karamellen er stivnet, brekker du den i mindre stykker. Sett til side for anretning.
-
11Anretning:
-
12Pynt kokosyoghurten med honningristet ananas, biter av sesamkrokan, ristede kokoschips og kandisert ingefær, og avslutt med