- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1 kg kreps
- 3 ss salt
- 1 ss sukker
- 4 kvister løvstikke
- ½ bunt sitrontimian
- 6 dillkroner
- 1 usprøytet sitron
- 1 bunt basilikum
- ½ bunt bladpersille
- 12 ramsløksblader
- 1 dl olivenolje
- 40 g pinjekjerner
- 40 g revet parmesan
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær sitronen i grove stykker, og ta alle ingredienser i en stor gryte med 4-6 liter vann.
-
2La det koke opp, for så å småkoke i 5 minutter.
-
3Ta så krepsen i gryten, og la dem småkoke videre i 10 minutter.
-
4Trekk gryten av varmen, og la krepsen avkjøles i laken.
-
5Hakk basilikum, persille og ramsløk grovt, og ta alt sammen i en blender sammen med oljen.
-
6Tilsett ristede pinjekjerner og parmesanost, og blend det godt sammen.
-
7Smak til med salt og pepper.
-
8Anrett krepsene på en tallerken og server med pesto og brød.
-
9Skjær sitronen i grove stykker, og ta alle ingredienser i en stor gryte med 4-6 liter vann.