- Svinekjøtt
Ingredienser
- 4 sommerkoteletter med en tykkelse på ca. 2 cm
- Salt og pepper
- Olje til steking
- 3 fedd hvitløk
- 4 gulrøtter
- 6 små banansjalotter
- 1 squash (her er det brukt halvparten gul og halvparten grønn)
- 300 g erter
- 25 g smør
- 4 dl kyllingkraft
- ½ sitron
- Bladpersille
-
SLIK GJØR DU
-
1Krydre kotelettene godt med salt og pepper.
-
2Ha litt olje i en buffetgryte og stek hele fedd hvitløk for å avgi smak til oljen.
-
3Brun deretter kotelettene grundig. Når de får en fin gyllenbrun farge skal du ta dem opp av gryten.
-
4Skrell og del gulrøttene i to og stek dem i 2-3 minutter i buffetgryten.
-
5Ha sjalottløk og tykke skiver av squash i gryten og la det hele steke i et par minutter.
-
6Kotelettene legges tilbake i buffetgryten sammen med erter, terninger av smør og hønsekraft. Krydre retten godt med salt og pepper.
-
7Legg lokket på og la det surre i 20 minutter i ovnen på 180°C. Press til slutt en halv sitron over retten og pynt med bladpersille.