Koteletter i «fat»

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Koteletter i «fat»
Koteletter er en enkel smakfull rett til middagsgjester eller i en travel hverdag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 sommerkoteletter med en tykkelse på ca. 2 cm
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 gulrøtter
  • 6 små banansjalotter
  • 1 squash (her er det brukt halvparten gul og halvparten grønn)
  • 300 g erter
  • 25 g smør
  • 4 dl kyllingkraft
  • ½ sitron
  • Bladpersille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Krydre kotelettene godt med salt og pepper.
  • 2
    Ha litt olje i en buffetgryte og stek hele fedd hvitløk for å avgi smak til oljen.
  • 3
    Brun deretter kotelettene grundig. Når de får en fin gyllenbrun farge skal du ta dem opp av gryten.
  • 4
    Skrell og del gulrøttene i to og stek dem i 2-3 minutter i buffetgryten.
  • 5
    Ha sjalottløk og tykke skiver av squash i gryten og la det hele steke i et par minutter.
  • 6
    Kotelettene legges tilbake i buffetgryten sammen med erter, terninger av smør og hønsekraft. Krydre retten godt med salt og pepper.
  • 7
    Legg lokket på og la det surre i 20 minutter i ovnen på 180°C. Press til slutt en halv sitron over retten og pynt med bladpersille.