- Grønnsaker
Ingredienser
- 2,5 kg blandede tomater, halvert
- 1 kvast frisk timian
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper, etter smak
- 30 g solsikkekjerner
- 1 fedd hvitløk
- 75 g cheddar eller hard geitost, finrevet
- 1 håndfull frisk basilikum
- 1 dl olivenolje
- salt og pepper, etter smak
- 4 makrellfileter
- 1 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kvaster frisk timian
-
SLIK GJØR DU
-
1Tomatsuppe:
-
2Varm opp ovnen til 200 °C
-
3Vend tomatene sammen med timian, hvitløk og olivenolje, og spre dem ut på en bakepanne som er dekket med bakepapir. Forsøk så vidt det er mulig å vende den avskårne siden av tomatene vendt opp.
-
4Stek tomatene i ovnen 45–60 minutter til de holder på å kollapse. Ta dem ut av ovnen, og la dem kjøle seg litt ned. Press tomatene gjennom en grov sil eller et dørslag – da får du all den lekre tomatsaften og kan kaste skinnet og kjernene i komposten.
-
5Kok opp tomatsuppen i en gryte, og tilpass eventuelt smaksbalansen med litt epleeddik og sukker, samt salt og pepper. Kok suppen til den har din fortrukne konsistent.
-
6Pesto:
-
7Varm opp en non-stick-stekepanne ved lav varme og stek solsikkefrøene skånsomt i denne til de har tatt litt farge. Ta dem av pannen, og la dem kjøle seg ned.
-
8Ha de avkjølte solsikkekjernene i en minihakker eller foodprosessor sammen med hvitløk, ost, salt og pepper. Blend det fint.
-
9Blend i basilikum, og tilsett deretter olje gradvis. Smak til med salt og pepper når alt er blendet sammen, og hell pestoen i en skål.
-
10Stekt makrell:
-
11Når du er klar til å servere retten, skal makrellen stekes. Varm opp non-stick-stekepannen igjen, denne gangen ved middels varme.
-
12Ha olje, timian og hvitløk på pannen, og stek det kort. Skjær filetene over på midten, så du har åtte stykker i alt, og krydre dem med salt og pepper.
-
13Stek først filetene på skinnsiden til de er nesten gjennomstekt. Vend dem, slå av varmen og la dem steke ferdig på ettervarmen.
-
14Servering:
-
15Fordel litt suppe i fire skåler, plasser to stykker fisk i hver og drypp med pesto. Avslutt eventuelt med et par dråper god olivenolje og en skive brød.