- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- En stor bunt koriander
- 1 stang sitrongress, grovhakket
- 1 grønn chili, grovhakket uten kjerner
- 1 løk, grovhakket
- 1 fedd hvitløk
- 1 stykke ingefær (tommelfingerstørrelse), skrellet
- 10 g frisk gurkemeie, revet, eller 1 ss støtt gurkemeie
- 1 ss mildt karripulver
- 1 ss kokosolje
- 350 g lilla blomkål (du kan også bruke vanlig blomkål)
- 1 boks kokosmelk (400 ml)
- 250 g frisk fisk etter eget valg
- Salt og pepper
- 1 lime, saft og skiver
- Kokt, brun ris
-
SLIK GJØR DU
-
1Plukk bladene av korianderne og ta vare på dem
-
2Ha korianderstenger, sitrongress, chili, halvdelen av den hakkede løken, hvitløk, ingefær, gurkemeie og karripulver i blenderen
-
3Blend til en glatt pasta (tilsett eventuelt litt vann)
-
4Varm opp gryten ved middels varme
-
5Ha i kokosoljen og la den smelte
-
6Tilsett den andre halvdelen av den hakkede løken og stek til de er myke
-
7Tilsett karripastaen og stek videre i 5 minutter mens du rører konstant
-
8Skjær blomkålen i store buketter og ha dem i gryten
-
9Rør blomkålen rundt slik den dekkes med karripasta
-
10Hell kokosmelk i gryten
-
11Fyll den tomme boksen fra kokosmelken med vann og ha det i gryten
-
12Bring det i kok og la det småkoke i 15 minutter ved svak varme
-
13Skjær fisken i store stykker og ha dem i gryten
-
14La retten småkoke til fisken er gjennomkokt – cirka 7 minutter (hvis sausen reduseres for raskt, legger du på lokket)
-
15Tilsett korianderblader
-
16Smak til med salt, pepper og limesaft
-
17Server med limebåter og brun ris
-
18Tips:
-
19Du kan bruke frossen fisk i stedet for fersk. Legg til cirka 5 minutter til koketiden. Sjekk om fisken er tilberedt nok ved å skille den forsiktig med en gaffel
-
20Du kan også erstatte fisken med kjøtt eller skalldyr, eller lage et vegetarisk alternativ med tofu eller kikerter