Kremet karrisaus med fisk og lilla blomkål

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kremet karrisaus med fisk og lilla blomkål
Denne karriretten med gurkemeie, kokos og blomkål er flott i fargene og herlig i smaken, og så er den både sunn og god. Hvis du lager din egen karripasta, får du en mer aromatisk karri, og det er overraskende enkelt. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og blend dem. Det er et enkelt og sunt hverdagsmåltid som aldri skuffer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • En stor bunt koriander
  • 1 stang sitrongress, grovhakket
  • 1 grønn chili, grovhakket uten kjerner
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stykke ingefær (tommelfingerstørrelse), skrellet
  • 10 g frisk gurkemeie, revet, eller 1 ss støtt gurkemeie
  • 1 ss mildt karripulver
  • 1 ss kokosolje
  • 350 g lilla blomkål (du kan også bruke vanlig blomkål)
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 250 g frisk fisk etter eget valg
  • Salt og pepper
Til servering:
  • 1 lime, saft og skiver
  • Kokt, brun ris
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Plukk bladene av korianderne og ta vare på dem
  • 2
    Ha korianderstenger, sitrongress, chili, halvdelen av den hakkede løken, hvitløk, ingefær, gurkemeie og karripulver i blenderen
  • 3
    Blend til en glatt pasta (tilsett eventuelt litt vann)
  • 4
    Varm opp gryten ved middels varme
  • 5
    Ha i kokosoljen og la den smelte
  • 6
    Tilsett den andre halvdelen av den hakkede løken og stek til de er myke
  • 7
    Tilsett karripastaen og stek videre i 5 minutter mens du rører konstant
  • 8
    Skjær blomkålen i store buketter og ha dem i gryten
  • 9
    Rør blomkålen rundt slik den dekkes med karripasta
  • 10
    Hell kokosmelk i gryten
  • 11
    Fyll den tomme boksen fra kokosmelken med vann og ha det i gryten
  • 12
    Bring det i kok og la det småkoke i 15 minutter ved svak varme
  • 13
    Skjær fisken i store stykker og ha dem i gryten
  • 14
    La retten småkoke til fisken er gjennomkokt – cirka 7 minutter (hvis sausen reduseres for raskt, legger du på lokket)
  • 15
    Tilsett korianderblader
  • 16
    Smak til med salt, pepper og limesaft
  • 17
    Server med limebåter og brun ris
  • 18
    Tips:
  • 19
    Du kan bruke frossen fisk i stedet for fersk. Legg til cirka 5 minutter til koketiden. Sjekk om fisken er tilberedt nok ved å skille den forsiktig med en gaffel
  • 20
    Du kan også erstatte fisken med kjøtt eller skalldyr, eller lage et vegetarisk alternativ med tofu eller kikerter