Kremet squashsuppe

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kremet squashsuppe
Denne squashsuppen er lett, smakfull og enkel å lage - en favoritt til en kjapp lunsj.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 løk, hakket
  • 15 ml olivenolje
  • 600g squash, hakket
  • 350g Gournay-ost (myk kremost smaksatt med hvitløk og urter)
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1⁄4 ciabattabrød, revet i små biter
  • 4 fedd hvitløk, skrellet, grovt knust
  • 15 ml olivenolje
salt og pepper, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Surr løken i olivenolje til den er gjennomsiktig i en Le Creuset 18 cm sautépanne i 3-lags rustfritt stål. Tilsett squash og stek den på middels varme i 5 minutter. Rør inn kremosten og la den smelte. Når osten har smeltet, heller du i kyllingkraften. La det småkoke i 10 minutter. Krydre med salt og pepper.
  • 2
    Purér suppen til en jevn, kremet konsistens med en stavmikser. Varm en Le Creuset grillpanne og grill squashstrimlene. Sett til side.
  • 3
    Forvarm ovnen til 200°C for å tilberede krutongene. Bland ciabattabitene med hvitløk, olivenolje og krydder i en stor bolle. Fordel dem på et stekebrett og stek i 10-15 minutter eller til de er sprø og gylne. La det avkjøles.
  • 4
    Hell den kremete suppen i bollene og pynt rikelig med grillede squashstriper og sprø krutonger.