- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 løk, hakket
- 15 ml olivenolje
- 600g squash, hakket
- 350g Gournay-ost (myk kremost smaksatt med hvitløk og urter)
- 5 dl kyllingkraft
- 1⁄4 ciabattabrød, revet i små biter
- 4 fedd hvitløk, skrellet, grovt knust
- 15 ml olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Surr løken i olivenolje til den er gjennomsiktig i en Le Creuset 18 cm sautépanne i 3-lags rustfritt stål. Tilsett squash og stek den på middels varme i 5 minutter. Rør inn kremosten og la den smelte. Når osten har smeltet, heller du i kyllingkraften. La det småkoke i 10 minutter. Krydre med salt og pepper.
-
2Purér suppen til en jevn, kremet konsistens med en stavmikser. Varm en Le Creuset grillpanne og grill squashstrimlene. Sett til side.
-
3Forvarm ovnen til 200°C for å tilberede krutongene. Bland ciabattabitene med hvitløk, olivenolje og krydder i en stor bolle. Fordel dem på et stekebrett og stek i 10-15 minutter eller til de er sprø og gylne. La det avkjøles.
-
4Hell den kremete suppen i bollene og pynt rikelig med grillede squashstriper og sprø krutonger.