
Finnes det noe bedre enn å få varmen i seg med en dampende skål med suppe? Favorittsuppen vår er noe for seg, da den inneholder rørsopp, kastanjer og kakaopulver. Den er silkemyk og fylt med smak, og vi er sikker på at den også blir din favoritt.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 800 g rørsopp
- 250 g kastanjer på glass/friske kastanjer
- 200 g fet crème fraîche
- 1 l hønsebuljong
- 1 ss bittert kakaopulver
- 1 håndfull nøtter uten skall
- Litt smør
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Børste og tørr rørsopp. Stek soppene bløte i en gryte med litt smør.
-
2Tilsett deretter kastanjene, en liter hønsebuljong samt salt og pepper. La det småkoke ved lav varme ca. 20 minutter.
-
3Hakk nøttene, rist dem på en panne og sett dem til side.
-
4Pisk crème fraîchen til en lett kremet konsistens. Sett til kjøling.
-
5Ta soppe-/kastanjeblandingen av varmen når den har kokt ferdig og rør om. Suppen skal være ganske tykk.
-
6Hell suppen til hver av gjestene i dype tallerkener eller skåler.
-
7Legg en klatt crème fraîche i midten av hver tallerken og dryss på litt kakaopulver. Dryss til slutt på ristede nøtter.