- Grønnsaker
Ingredienser
- 800 g rørsopp
- 250 g kastanjer på glass/friske kastanjer
- 200 g fet crème fraîche
- 1 l hønsebuljong
- 1 ss bittert kakaopulver
- 1 håndfull nøtter uten skall
- Litt smør
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Børste og tørr rørsopp. Stek soppene bløte i en gryte med litt smør.
-
2Tilsett deretter kastanjene, en liter hønsebuljong samt salt og pepper. La det småkoke ved lav varme ca. 20 minutter.
-
3Hakk nøttene, rist dem på en panne og sett dem til side.
-
4Pisk crème fraîchen til en lett kremet konsistens. Sett til kjøling.
-
5Ta soppe-/kastanjeblandingen av varmen når den har kokt ferdig og rør om. Suppen skal være ganske tykk.
-
6Hell suppen til hver av gjestene i dype tallerkener eller skåler.
-
7Legg en klatt crème fraîche i midten av hver tallerken og dryss på litt kakaopulver. Dryss til slutt på ristede nøtter.