Krydderkaker med smørkrem

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Krydderkaker med smørkrem
Server våre porsjonsanrettede krydderkaker med smørkrem til gjestene dine. Steintøysramekinene tar ikke smak eller farge fra matvarene og vaskes enkelt opp etterpå.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g mørk sirup
  • 125 g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts malt kanel
  • revet skall av en økologisk appelsin
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss yoghurt naturell
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts hjortetakksalt
  • litt smør til formene
Smørkrem:
  • revet skall av en økologisk appelsin
  • 125 g melis
  • 75 g mykt smør
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 160 °C.
  • 2
    Varm opp sirup og sukker i en gryte under omrøring, til sukkeret er oppløst. Avkjøl blandingen til den er lunken.
  • 3
    Pisk eggene lett sammen med ingefær, kanel, revet appelsinskall, kremfløte og yoghurt naturell i en stor bolle.
  • 4
    Rør i den smeltede sirupsblandingen.
  • 5
    Bland sammen mel og hjortetakksalt, og sikt det i bollen.
  • 6
    Rør alle ingrediensene sammen til en jevn deig, og fordel deigen mellom seks smurte ramekiner (0,25 l/9 cm).
  • 7
    Bak kakene på en rist nederst i ovnen i 35–40 minut- ter. Avkjøl i ramekinene på rist.
  • 8
    Rør i mellomtiden sammen appelsinskall, melis og smør til smørkrem, og smør kremen over krydderkakene.
  • 9
    Tips:
  • 10
    Kakene er ganske store, så du kan også ta dem ut av ramekinene, skjære dem i skiver og smøre kremen på de enkelte skivene.