- Mel
Ingredienser
- 500 g mørk sirup
- 125 g sukker
- 3 egg
- 1 ts malt ingefær
- 2 ts malt kanel
- revet skall av en økologisk appelsin
- 1 dl kremfløte
- 2 ss yoghurt naturell
- 500 g hvetemel
- 2 ts hjortetakksalt
- litt smør til formene
- revet skall av en økologisk appelsin
- 125 g melis
- 75 g mykt smør
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 160 °C.
-
2Varm opp sirup og sukker i en gryte under omrøring, til sukkeret er oppløst. Avkjøl blandingen til den er lunken.
-
3Pisk eggene lett sammen med ingefær, kanel, revet appelsinskall, kremfløte og yoghurt naturell i en stor bolle.
-
4Rør i den smeltede sirupsblandingen.
-
5Bland sammen mel og hjortetakksalt, og sikt det i bollen.
-
6Rør alle ingrediensene sammen til en jevn deig, og fordel deigen mellom seks smurte ramekiner (0,25 l/9 cm).
-
7Bak kakene på en rist nederst i ovnen i 35–40 minut- ter. Avkjøl i ramekinene på rist.
-
8Rør i mellomtiden sammen appelsinskall, melis og smør til smørkrem, og smør kremen over krydderkakene.
-
9Tips:
-
10Kakene er ganske store, så du kan også ta dem ut av ramekinene, skjære dem i skiver og smøre kremen på de enkelte skivene.