- Fjærkre
Ingredienser
- 4 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
- 5 cm ingefær, finrevet
- 1 rød chili, skåret i tynne skiver
- 2 ss olivenolje
- 2 purreløk, halvert på langs og skåret i tynne skiver
- 3,5 dl brun ris
- 5 dl hønsebuljong
- 2 dl vann
- 2 kyllingbryst
- 1 sitron, skall og saft herfra
- salt og pepper
- salte peanøtter, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha risen i en skål og skyll dem med rikelig med kaldt vann. Sil fra vannet og gjenta prosessen to ganger til med rent vann.
-
2Varm opp Cocotte Every-gryten på middels varme med begge lokkene på.
-
3Stek hvitløk, ingefær og chili i olivenolje til det er sprøtt. Ta det opp og legg til side til senere, men la oljen ligge i gryten.
-
4Stek purreløk i oljen. Legg hvitløksblandingen tilbake i gryten og tilsett ris, hønsebuljong og vann. Legg begge lokkene på, og la det småkoke i 5 minutter ved middels varme.
-
5Skru opp varmen, og ha kyllingbrystene og sitronskall i gryten. La dem posjere i 10–15 minutter, og ta dem opp når de er tilberedt.
-
6Tilsett sitronsaft, smak til med salt og pepper, og la det småkoke videre i 10 minutter på middels varme.
-
7Ta deretter gryten av varmen og la den stå i 5–10 min med lokket på til risen er ferdig.
-
8Bryt kyllingen i mindre stykker med to gafler, og vend det i rissuppen.
-
9Server med salte peanøtter som topping.