Kylling i meksikansk adobo-saus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kylling i meksikansk adobo-saus
Meksikansk adobo består tradisjonelt av chili, krydderurter og eddik, som gir en krydret, mørk saus. Ingrediensene må tilberedes på høy varme, noe som gjør sauterpannen ideell å benytte til denne retten. I tillegg er den høye kanten på pannen svært praktisk ved tilberedning av retter med saus eller væske. I denne oppskriften kokes kyllinglårene sammen med sausen i en panne, men sausen kan også brukes som marinade hvis du ønsker å grille kyllingen på grillen. Følg oppskriften nedenfor og la smaksløkene bli utfordret på meksikansk maner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Adobo:
  • 2 tørkede ancho-chilier (kan erstattes med vanlig fersk chili)
  • 2 tørkede guajillo-chilier (kan erstattes med vanlig fersk chili)
  • 2 løk
  • ½ hvitløk
  • 3 store tomater
  • ½ dl hvitvinseddik
  • 1 ts støtt kanel
  • 6 nelliker
  • 1 ss oregano
Øvrige ingredienser:
  • 4 over- og underlår av kylling
  • 1 dl vann
  • 1 ss sesamfrø
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    La de tørkede chiliene ligge i bløt i kokende vann i ca. 20 minutter.
  • 2
    I mellomtiden deler du løk, hvitløk og tomater i to og legger bitene i en langpanne som settes under grillen i ovnen. Grill råvarene til de har fått god farge. Hvis du bruker fersk chili, kan disse gjerne grilles sammen med løken og tomatene.
  • 3
    Blend de tørkede krydderne sammen med chilien og de grillede grønnsakene til en forholdsvis glatt masse. Smak til med litt hvitvinseddik.
  • 4
    Brun kyllinglårene i en sautepanne i støpejern, og sett til side. Hell adoboen i pannen og kok opp.
  • 5
    Legg deretter kyllinglårene tilbake i pannen og tilsett 1 dl vann. La det småkoke i 20-30 minutter til sausen er litt redusert. Dryss over sesamfrø.
  • 6
    Server kyllingen med varme tortillaer, salsa og syltet løk.
 
Tips
Hjemmesyltet rødløk med litt kardemomme og chili er et godt motstykke til den tunge adoboen.
 
 
Le Creuset