- Fjærkre
Ingredienser
- 2 tørkede ancho-chilier (kan erstattes med vanlig fersk chili)
- 2 tørkede guajillo-chilier (kan erstattes med vanlig fersk chili)
- 2 løk
- ½ hvitløk
- 3 store tomater
- ½ dl hvitvinseddik
- 1 ts støtt kanel
- 6 nelliker
- 1 ss oregano
- 4 over- og underlår av kylling
- 1 dl vann
- 1 ss sesamfrø
-
SLIK GJØR DU
-
1La de tørkede chiliene ligge i bløt i kokende vann i ca. 20 minutter.
-
2I mellomtiden deler du løk, hvitløk og tomater i to og legger bitene i en langpanne som settes under grillen i ovnen. Grill råvarene til de har fått god farge. Hvis du bruker fersk chili, kan disse gjerne grilles sammen med løken og tomatene.
-
3Blend de tørkede krydderne sammen med chilien og de grillede grønnsakene til en forholdsvis glatt masse. Smak til med litt hvitvinseddik.
-
4Brun kyllinglårene i en sautepanne i støpejern, og sett til side. Hell adoboen i pannen og kok opp.
-
5Legg deretter kyllinglårene tilbake i pannen og tilsett 1 dl vann. La det småkoke i 20-30 minutter til sausen er litt redusert. Dryss over sesamfrø.
-
6Server kyllingen med varme tortillaer, salsa og syltet løk.