Kylling med mos av hokkaidogresskar og gulrøtter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Kylling med mos av hokkaidogresskar og gulrøtter
Dersom du dagen før har tilberedt retten «kyllingbryst supreme med skogsopp» og «bakte hokkaidogresskar og gulrøtter med hvitløk og timian», så har vi et lekkert forslag til hva du kan gjøre med eventuelle rester.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Rester av oppskriften kyllingbryst supreme med skogsopp
  • Rester av gulrøtter og hokkaidogresskar med hvitløk/timian
  • 2 ss hakkede nøtter
  • 2 ss revet parmesan
  • 1 glass melk
  • 20 g smør
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180° C.
  • 2
    Hakk restene av kyllingbrystene grovt sammen med resten av sausen. Tilsett eventuelt litt hvitvin hvis det er behov for å justere konsistensen. Sett til side.
  • 3
    Mos restene av gulrøttene og hokkaidogresskarene.
  • 4
    Varm en passende mengde melk i forhold til mengden av grønnsaker til den er lunken og hell den over grønnsaksmosen.
  • 5
    Tilsett smøret og smak til.
  • 6
    Smør minigrytene med et tynt lag smør. Ha litt kylling-/soppblanding i bunnen og dekk deretter med grønnsaksmosen.
  • 7
    Bland nøtter og parmesan og strø det på toppen. Bak i ovnen i ca. 10 min.
  • 8
    Ta dem ut når nøtte-/parmesanskorpen har fått en fin, gyllen farge.
  • 9
    Server med blandet grønn salat med valnøttolje og litt friske krydderurter.