Ingredienser
- 15 ml olje
- 100 g bacon, skåret i terninger
- 1 rødløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 250 g sjampinjong, skåret i skiver
- 1 rød pepper, skåret i terninger
- 60 g smør
- 60 ml mel
- 250 ml melk
- 250 ml hønsebuljong
- 60 ml sherry (valgfritt)
- 3 ss bredbladet persille, finhakket
- Salt og pepper, etter smak
- 500–600 g kyllingbryst, kokt og findelt
- 300 g pasta, gjerne linguini
- 60 g revet parmesan
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 180 °C
-
2Legg kyllingbryst i buffégryten, dekk med vann og legg på lokk. Kok opp på komfyren og tilbered kyllingen ved lav temperatur i 10 minutter, eller til kyllingen ikke lenger er rosa. Hell vannet av kyllingen og la den kjøle av i noen minutter. Bruk to gafler til å trekke brystkjøttet fra hverandre i ønskede størrelser. Legg det til side i en skål.
-
3Bruk buffégryten på nytt og varm opp oljen i denne. Stek baconet i 2–3 minutter og tilsett deretter løk, hvitløk, sjampinjong og rød pepper og stek til det er mykt. Sett til side.
-
4Smelt smøret i en gryte og rør inn melet. Tilsett melk og buljong, litt om gangen mens du rører. Kok opp blandingen og la den tykne. Tilsett sherry, salt og pepper etter smak. Rør i persille, bacon og kylling.
-
5Kok pastaen all dente og bland det i kyllingblandingen i buffégryten. Dryss parmesan over retten og bak i ovnen i 15–20 minutter, til osten er smeltet og gyllen. Vel bekomme!