
Det er kanskje ikke en rett du har prøvd før, men det burde du gjøre. Kyllingbrystene fylles med lekker farse og tilberedes med smakfull skogsopp og hvitvin, som gjør retten helt uimotståelig.
HOVEDINGREDIENSER
- Fjærkre
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Kyllingbryst Supreme:
- 4 kyllingbryst Supreme (kyllingbryst med skinn og vingeben)
- 150 g kyllingfarse
- 1 sjalottløk
- 400 g skogsopp (f.eks. østerssopp/kantareller)
- 1 kvist timian
- 50 g smør
- 1 glass hvitvin
- 1 terning hønsebuljong/1,5 dl hønsebuljong
- Salt og pepper
- 40 g smør
Kyllingfarsen:
- 50 g pølsefarse
- 100 g kyllingfilet
- 8 sjampinjonger
- 1 sjalottløk
- 1 skive franskbrød
- 1 egg
- 4 ss melk
- Persille
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Farsen:
-
2Rens sjampinjongene og skjær dem i fire biter.
-
3Rens og hakk sjalottløken.
-
4Hell litt olivenolje på pannen og fres sjampinjongene hurtig sammen med sjalottløken. Tilsett krydder og hakket persille og sett til side.
-
5Hakk kyllingfileten fint og rør den sammen med pølsefarsen.
-
6Bløt opp franskbrødet i melk og rør det sammen med kjøttet.
-
7Tilsett det piskede egget.
-
8Tilsett sjampinjongene og rør farsen godt sammen. Tilsett krydderet og sett til side.
-
9Kyllingbryst Supreme:
-
10Rull kyllingstykkene flate med en kjevle på et stykke bakepapir. Plasser deretter en porsjon kyllingfarse i midten og rull dem sammen til rullader. Bind en snor rundt for å bevare formen. Sett til side.
-
11Børst og tørk skogsoppene.
-
12Brun de farserte kyllingrulladene i 25 g smør på alle sider. Sett til side.
-
13Brun deretter den hakkede sjalottløken i de resterende 20 g med smør og tilsett til slutt soppene. Tilsett krydder.
-
14Legg de farserte rulladene i gryten og tilsett væske i form av 1 glass hvitvin og 1/2 glass vann.
-
15Tilsett hønsebuljongen litt av gangen. Rør rundt, tilsett timian og la retten småkoke i 20 min. Rør et par ganger underveis.
-
16Tips:
-
17Når retten har kokt ferdig, kan du tilsette 1 til 2 skjefuller crème fraîche for å oppnå en mer kremet og fyldig smak.