- Fjærkre
Ingredienser
- 4 kyllingbryst Supreme (kyllingbryst med skinn og vingeben)
- 150 g kyllingfarse
- 1 sjalottløk
- 400 g skogsopp (f.eks. østerssopp/kantareller)
- 1 kvist timian
- 50 g smør
- 1 glass hvitvin
- 1 terning hønsebuljong/1,5 dl hønsebuljong
- Salt og pepper
- 40 g smør
- 50 g pølsefarse
- 100 g kyllingfilet
- 8 sjampinjonger
- 1 sjalottløk
- 1 skive franskbrød
- 1 egg
- 4 ss melk
- Persille
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Farsen:
-
2Rens sjampinjongene og skjær dem i fire biter.
-
3Rens og hakk sjalottløken.
-
4Hell litt olivenolje på pannen og fres sjampinjongene hurtig sammen med sjalottløken. Tilsett krydder og hakket persille og sett til side.
-
5Hakk kyllingfileten fint og rør den sammen med pølsefarsen.
-
6Bløt opp franskbrødet i melk og rør det sammen med kjøttet.
-
7Tilsett det piskede egget.
-
8Tilsett sjampinjongene og rør farsen godt sammen. Tilsett krydderet og sett til side.
-
9Kyllingbryst Supreme:
-
10Rull kyllingstykkene flate med en kjevle på et stykke bakepapir. Plasser deretter en porsjon kyllingfarse i midten og rull dem sammen til rullader. Bind en snor rundt for å bevare formen. Sett til side.
-
11Børst og tørk skogsoppene.
-
12Brun de farserte kyllingrulladene i 25 g smør på alle sider. Sett til side.
-
13Brun deretter den hakkede sjalottløken i de resterende 20 g med smør og tilsett til slutt soppene. Tilsett krydder.
-
14Legg de farserte rulladene i gryten og tilsett væske i form av 1 glass hvitvin og 1/2 glass vann.
-
15Tilsett hønsebuljongen litt av gangen. Rør rundt, tilsett timian og la retten småkoke i 20 min. Rør et par ganger underveis.
-
16Tips:
-
17Når retten har kokt ferdig, kan du tilsette 1 til 2 skjefuller crème fraîche for å oppnå en mer kremet og fyldig smak.