- Fjærkre
Ingredienser
- 2 kyllingbryst med skinn
- Salt og pepper
- 2 eggeplommer
- 1/2 rød chili, finhakket
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 dl rapsolje
- 1 lime
- 1 grønt eple
- 1 hjertesalat
- Focaccia, burgerbrød eller annet godt brød
-
SLIK GJØR DU
-
1Pensle kyllingbrystene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
-
2Grill på direkte varme til kyllingbrystene er gyllne på begge sider. Flytt brystene over til indirekte varme og grill dem til de har en kjernetemperatur på 62 grader. La brystene hvile i 5 minutter før servering.
-
3Ha eggeplommer, chili og paprikapulver i en bolle.
-
4Kjør sammen med en stavmikser mens du sper med rapsolje. Ha i litt kaldt vann hvis majonesen blir for tykk underveis. Smak til med salt, pepper og limesaft.
-
5Skjær eplet i skiver og pensle dem med rapsolje. Grill epleskivene på direkte varme i 1 minutt til de er gyllne på begge sider.
-
6Finsnitt hjertesalaten.
-
7Del focacciaen i to, pensle med litt rapsolje og grill på direkte varme i 1 minutt.
-
8Topp bunnen med chilimajones, hjertesalat, grillet eple og grillet kyllingbryst. Server gjerne bakte poteter ved siden av.