Laks i hagesyresaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Laks i hagesyresaus
Den fete, bløte laksen og den syrlige havesyresausen utgjør en enkel, men raffinert og smakfull ret.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 laksefileter av god kvalitet med skinn
  • Olje til steking
  • 15 g smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss sennep
  • 2 dl Noilly Prat tørr vermut eller tilsvarende vermut
  • 2 dl fiskekraft
  • 3 dl kremfløte
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft
  • 1 bunt hagesyre - alternativt spinat
  • Bladpersille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skrap laksefiletene rene for eventuelle skjell.
  • 2
    Varm opp sautepannen med litt olje, og ha i laksefiletene med skinnsiden ned. Stek filetene til varmen er nådd cirka 2/3 opp gjennom fisken. Snu fisken og stek den i ytterligere ett minutt på den andre siden.
  • 3
    Ta laksen av varmen og la den trekke mens du lager sausen.
  • 4
    Smelt smøret i sautepannen og ha i finhakket sjalottløk.
  • 5
    Når løken er gjennomsiktig tilsetter du sennep, Noilly Prat og fiskekraft. Kok væsken inn til cirka halvparten og ha deretter i fløten.
  • 6
    Kok sausen enda litt inn. Smak sausen til med salt, pepper og muligens litt sitronsaft.
  • 7
    Vend inn hagesyren, men gjem litt til pynt.
  • 8
    Så snart den er falt litt sammen, har du fisken tilbake i sautepannen.
  • 9
    Dryss hakket persille over og server straks - eventuelt med en bakt potet, godt brød eller en grønn salat til.