- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 4 laksefileter av god kvalitet med skinn
- Olje til steking
- 15 g smør
- 1 sjalottløk
- 1 ss sennep
- 2 dl Noilly Prat tørr vermut eller tilsvarende vermut
- 2 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
- Salt og pepper
- Sitronsaft
- 1 bunt hagesyre - alternativt spinat
- Bladpersille
-
SLIK GJØR DU
-
1Skrap laksefiletene rene for eventuelle skjell.
-
2Varm opp sautepannen med litt olje, og ha i laksefiletene med skinnsiden ned. Stek filetene til varmen er nådd cirka 2/3 opp gjennom fisken. Snu fisken og stek den i ytterligere ett minutt på den andre siden.
-
3Ta laksen av varmen og la den trekke mens du lager sausen.
-
4Smelt smøret i sautepannen og ha i finhakket sjalottløk.
-
5Når løken er gjennomsiktig tilsetter du sennep, Noilly Prat og fiskekraft. Kok væsken inn til cirka halvparten og ha deretter i fløten.
-
6Kok sausen enda litt inn. Smak sausen til med salt, pepper og muligens litt sitronsaft.
-
7Vend inn hagesyren, men gjem litt til pynt.
-
8Så snart den er falt litt sammen, har du fisken tilbake i sautepannen.
-
9Dryss hakket persille over og server straks - eventuelt med en bakt potet, godt brød eller en grønn salat til.