- Kjøtt
Ingredienser
- 1,5 kg lammelår (2 kg hvis beinet er veldig stort)
- 5 fedd hvitløk, uten skall
- 2 rosmarinkvister
- 2 ss olivenolje
- Salt och pepper
- 6 sjalottløk, delt i to
- 5 dl hønsebuljong
- 2 dl tørr hvitvin
- 1 fennikel, kuttet i mellomstore biter
- 750 g små poteter, delt i to (eventuelt med skall)
- 150 g blandede oliven uten steiner
- 100 g fetaost
- 40 g ristede pinjekjerner
- finhakket persille, etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 170 °C
-
2Lag fem dype kutt med en skarp kniv i kjøttet fordelt over hele lammelåret. Fordel hvitløk og rosmarin i kuttene og legg lammelåret på fatet.
-
3Pensle kjøttet med 1 ss olivenolje, og krydre det forsiktig med salt og pepper. Ha sjalottløk, buljong, hvitvin og fennikel på fatet.
-
4Dekk fatet med tinnfolie og stek i ovnen i 1 time.
-
5Etter en time, tar du fatet ut av ovnen og skrur opp varmen til 200 °C (vanlig ovn). Fjern folien og fordel poteter og oliven på fatet. Pensle potetene med 1 ss olje, og smak til med salt og pepper.
-
6Sett retten i ovnen igjen, uten tinnfolie, og stek videre i 40 minutter, eller til lammet er stekt og potetene er gylne.
-
7La lammet hvile i 10–20 minutter. Rett før servering smuldrer du over fetaosten og drysser over med pinjekjerner og persille. Server med sesongens grønnsaker eller en grønn salat.