Lam med feta, oliven og fennikel

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Lam med feta, oliven og fennikel
Inspirasjonen til denne retten kommer fra de greske øyer, og smakene av feta, oliven og fennikel gir det fyldige lammekjøttet en rik og eksotisk smak. Samtidig er retten enkel å tilberede, og ingrediensene tilbereder seg selv på fatet i ovnen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,5 kg lammelår (2 kg hvis beinet er veldig stort)
  • 5 fedd hvitløk, uten skall
  • 2 rosmarinkvister
  • 2 ss olivenolje
  • Salt och pepper
  • 6 sjalottløk, delt i to
  • 5 dl hønsebuljong
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 1 fennikel, kuttet i mellomstore biter
  • 750 g små poteter, delt i to (eventuelt med skall)
  • 150 g blandede oliven uten steiner
  • 100 g fetaost
  • 40 g ristede pinjekjerner
  • finhakket persille, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 170 °C
  • 2
    Lag fem dype kutt med en skarp kniv i kjøttet fordelt over hele lammelåret. Fordel hvitløk og rosmarin i kuttene og legg lammelåret på fatet.
  • 3
    Pensle kjøttet med 1 ss olivenolje, og krydre det forsiktig med salt og pepper. Ha sjalottløk, buljong, hvitvin og fennikel på fatet.
  • 4
    Dekk fatet med tinnfolie og stek i ovnen i 1 time.
  • 5
    Etter en time, tar du fatet ut av ovnen og skrur opp varmen til 200 °C (vanlig ovn). Fjern folien og fordel poteter og oliven på fatet. Pensle potetene med 1 ss olje, og smak til med salt og pepper.
  • 6
    Sett retten i ovnen igjen, uten tinnfolie, og stek videre i 40 minutter, eller til lammet er stekt og potetene er gylne.
  • 7
    La lammet hvile i 10–20 minutter. Rett før servering smuldrer du over fetaosten og drysser over med pinjekjerner og persille. Server med sesongens grønnsaker eller en grønn salat.