- Kjøtt
Ingredienser
- 800 g lammefilet, skåret i biter på ca. 2,5 cm tykkelse
- Et par sjenerøse klyper av safrantråder av beste kvalitet
- 150 g tørkede aprikoser
- 75 g blansjerte hele mandler
- 2 små eller 1 stor løk, grovhakket
- 1 toppet teskje kvernet spisskummen
- 1 ts malt kanel
- 1/2 ts gurkemeiepulver
- 2 toppede spiseskjeer klar honning
- En god klem med sitronsaft
- Vegetabilsk olje
- Maldonsalt etter smak
- Vann, nykokt
- 1/2 liten pakke flatbladpersille, grovhakket inkludert stilker
-
SLIK GJØR DU
-
1Drypp nok olje i bunnen av taginen i støpejern for å dekke overflaten og varm den forsiktig opp på lav til middels varme. Tilsett løk og stek løken til den begynner å brune litt rundt kantene.
-
2Tilsett lammet og rør kjøttet inn i løken, slik at du holder kjøttet i bevegelse, slik at det blir pent brunet, men ikke småkoker. Smuldre inn safranstrengene og rør kjøttet til kjøttet begynner å piple.
-
3Tilsett krydder og rør, slik at du dekker kjøttet godt. Tilsett deretter honning og rør godt. Hell i akkurat nok vann fra en vannkoker med kokende vann til at ingrediensene blir dekket. Klem så saften fra en sitron og reduser varmen til lav. La det surre i 1,5 time og rør av og til.
-
4Etter at den har surret i 1,5 time, tilsetter du aprikosene og rører ingrediensene godt. La det koke i minst 30 minutter til før du serverer med mandler og fersk persille spredt utover.
-
5Server med enten couscous, ris eller flatbrød.
-
6Mer informasjon fra kokken
-
7Passer godt med ris, couscous, bulgurhvete eller brød. Lam kan også erstattes av svinebog.