Lam, safran, aprikos og mandeltagine

ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Lam, safran, aprikos og mandeltagine
Taginer er en fantastisk måte å bringe litt unik og eksotisk nordafrikansk smak til et måltid. Tagineskålen i støpejern har en enkel, men svært effektiv form, som gjør det mulig for damp å sirkulere rundt inne i den og koke maten mens den gir en delikat buljong i tillegg til hovedingrediensene. Lam med herlig duft fra safran og krydder blandet med den søte dybden av fullkomne aprikoser og knasende hele mandler. Denne fantastiske retten er imponerende, men det er faktisk enkelt å lage den.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 800 g lammefilet, skåret i biter på ca. 2,5 cm tykkelse
  • Et par sjenerøse klyper av safrantråder av beste kvalitet
  • 150 g tørkede aprikoser
  • 75 g blansjerte hele mandler
  • 2 små eller 1 stor løk, grovhakket
  • 1 toppet teskje kvernet spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts gurkemeiepulver
  • 2 toppede spiseskjeer klar honning
  • En god klem med sitronsaft
  • Vegetabilsk olje
  • Maldonsalt etter smak
  • Vann, nykokt
  • 1/2 liten pakke flatbladpersille, grovhakket inkludert stilker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Drypp nok olje i bunnen av taginen i støpejern for å dekke overflaten og varm den forsiktig opp på lav til middels varme. Tilsett løk og stek løken til den begynner å brune litt rundt kantene.
  • 2
    Tilsett lammet og rør kjøttet inn i løken, slik at du holder kjøttet i bevegelse, slik at det blir pent brunet, men ikke småkoker. Smuldre inn safranstrengene og rør kjøttet til kjøttet begynner å piple.
  • 3
    Tilsett krydder og rør, slik at du dekker kjøttet godt. Tilsett deretter honning og rør godt. Hell i akkurat nok vann fra en vannkoker med kokende vann til at ingrediensene blir dekket. Klem så saften fra en sitron og reduser varmen til lav. La det surre i 1,5 time og rør av og til.
  • 4
    Etter at den har surret i 1,5 time, tilsetter du aprikosene og rører ingrediensene godt. La det koke i minst 30 minutter til før du serverer med mandler og fersk persille spredt utover.
  • 5
    Server med enten couscous, ris eller flatbrød.
  • 6
    Mer informasjon fra kokken
  • 7
    Passer godt med ris, couscous, bulgurhvete eller brød. Lam kan også erstattes av svinebog.