Lammeköfte med squash

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Lammeköfte med squash
Köfte kan variere stort i smak og tekstur. Denne oppskriften henter inspirasjon fra Tyrkia og er krydret med smak av Midtøsten. Lammeköfte servert med en fersk tahini-dressing utgjør et enkelt og velsmakende måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 liten squash, revet
  • Salt
  • 500 g lam eller lammekjøttdeig
  • 2 vårløk, skåret i tynne skiver
  • 2 ss fersk koriander, finhakket
  • 3 ss fersk mynte, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss finhakket fersk ingefær
  • 1 ts malt spiskummin
  • 1 ts malt koriander
  • 1⁄2 ts kanel
  • 2 ss tahini-pasta
  • Nykvernet svart pepper
  • Olivenolje
Tahina-dressing
  • 3 ss tahini-pasta
  • 60 ml vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 1⁄2 sitron, skall og saft
  • 1 ss eplesidereddik
  • 2 små sjalottløk
Til servering
  • Pinner av bambus eller tre
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland den revne squashen i en bolle med 1–2 ts salt og la det stå i 5 minutter, deretter klemmer du de revne squashene godt for å få ut væsken.
  • 2
    I en stor bolle blander du sammen squash, lammekjøttdeig, vårløk, koriander, mynte, hvitløk, ingefær, spisskummen, koriander, kanel og tahini-pasta. Krydre med salt og pepper.
  • 3
    Del blandingen i 12 pølseformer og tre dem på trepinnene. Sørg for at blandingen sitter sikkert på og pensle dem med litt olivenolje.
  • 4
    Sett grillpannen av støpejern på lav varme og pensle rillene på pannen lett med olje. Øk temperaturen til middels og plasser deretter spydene på grillpannen. Stek i ca. 4–6 minutter, vend, reduser varmen og stek deretter i 2–3 minutter til, helt til de er gjennomstekt.
  • 5
    For å lage dressingen blander du tahini-pasta med vann til du får en kremet konsistens, deretter rører du inn hvitløk, sitronsaft og sitronskall, eddik, sjalottløk og kryddere. Bland godt sammen.
  • 6
    Server köfte-spydene med tahini-dressingen og en frisk salat.