- Kjøtt
Ingredienser
- 1 liten squash, revet
- Salt
- 500 g lam eller lammekjøttdeig
- 2 vårløk, skåret i tynne skiver
- 2 ss fersk koriander, finhakket
- 3 ss fersk mynte, finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss finhakket fersk ingefær
- 1 ts malt spiskummin
- 1 ts malt koriander
- 1⁄2 ts kanel
- 2 ss tahini-pasta
- Nykvernet svart pepper
- Olivenolje
- 3 ss tahini-pasta
- 60 ml vann
- 2 fedd hvitløk
- 1⁄2 sitron, skall og saft
- 1 ss eplesidereddik
- 2 små sjalottløk
- Pinner av bambus eller tre
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland den revne squashen i en bolle med 1–2 ts salt og la det stå i 5 minutter, deretter klemmer du de revne squashene godt for å få ut væsken.
-
2I en stor bolle blander du sammen squash, lammekjøttdeig, vårløk, koriander, mynte, hvitløk, ingefær, spisskummen, koriander, kanel og tahini-pasta. Krydre med salt og pepper.
-
3Del blandingen i 12 pølseformer og tre dem på trepinnene. Sørg for at blandingen sitter sikkert på og pensle dem med litt olivenolje.
-
4Sett grillpannen av støpejern på lav varme og pensle rillene på pannen lett med olje. Øk temperaturen til middels og plasser deretter spydene på grillpannen. Stek i ca. 4–6 minutter, vend, reduser varmen og stek deretter i 2–3 minutter til, helt til de er gjennomstekt.
-
5For å lage dressingen blander du tahini-pasta med vann til du får en kremet konsistens, deretter rører du inn hvitløk, sitronsaft og sitronskall, eddik, sjalottløk og kryddere. Bland godt sammen.
-
6Server köfte-spydene med tahini-dressingen og en frisk salat.