Landsens fersk kylling- og grønnsaksuppe, tilsatt fløte

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Landsens fersk kylling- og grønnsaksuppe, tilsatt fløte
Sunn, raus og god. Denne fløtebaserte kylling- og grønnsaksuppen passer perfekt til nystekt landsens brød. Spar restene i fryseren og varm opp når du vil.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 ss (30 ml) olivenolje
  • 80 g smør
  • 1 hel frittgående høne
  • 2–3 liter kyllingkraft av god kvalitet (og mer til å etterfylle underveis)
  • 6 små rødløk, skrelt og skåret i skiver
  • 6 hvitløksfedd, most
  • 1 bunt frisk timian
  • 600 g babygulrøtter, skrelt og skåret på langs
  • 8 stangsellerier, skåret i to, inkludert blader
  • Havsalt og nymalt svart pepper
  • 1–2 kopper fløte
  • Små urter, til pynt
  • Landsens brød med god skorpe eller krutonger til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp oljen i en Le Creuset 24 cm Signature Round-gryte. Tilsett kyllingen for å brunes på alle sider over middels varme i 10 minutter. Fjern kyllingen og legg til mer olivenolje og smør, sammen med løk, hvitløk og urter. La det steke i 5 minutter under hyppig omrøring.
  • 2
    Legg i babygulrøttene, sellerien og en kopp med kraft for å unngå at smaken som setter seg i bunnen av gryten blir brent. La det småkoke i 10 minutter, før du legger urtene og kyllingen tilbake i gryten sammen med nok kraft til å dekke kyllingen og grønnsakene. Hell i litt mer vann etter behov, avhengig av størrelsen på kyllingen.
  • 3
    Skru opp på varmen og la det koke opp. Skru ned på varmen til det småkoker og la det stå i 1 time mens du fyller på med vann eller kraft underveis. Krydring. Kyllingen må hele tiden være dekket av vann mens den står på komfyren for å forhindre at den tørker ut og for å få et mørt og saftig resultat.
  • 4
    Bruk en øse til å fjerne fett som flyter til overflaten under tilberedning. Så snart kyllingen er ferdig kokt, fjerner du den fra kraften. Ta av skinnet og del kyllingkjøttet i strimler. Hell fløten i suppen og la det småkoke til den tykner noe. Tilsett kyllingen og skru ned varmen til det småkoker. Smak til med krydder.
  • 5
    Pynt med små urter og server til med et landsens brød som har grov skorpe eller krutonger.