- Kjøtt
Ingredienser
- 2 ss (30 ml) olivenolje
- 80 g smør
- 1 hel frittgående høne
- 2–3 liter kyllingkraft av god kvalitet (og mer til å etterfylle underveis)
- 6 små rødløk, skrelt og skåret i skiver
- 6 hvitløksfedd, most
- 1 bunt frisk timian
- 600 g babygulrøtter, skrelt og skåret på langs
- 8 stangsellerier, skåret i to, inkludert blader
- Havsalt og nymalt svart pepper
- 1–2 kopper fløte
- Små urter, til pynt
- Landsens brød med god skorpe eller krutonger til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp oljen i en Le Creuset 24 cm Signature Round-gryte. Tilsett kyllingen for å brunes på alle sider over middels varme i 10 minutter. Fjern kyllingen og legg til mer olivenolje og smør, sammen med løk, hvitløk og urter. La det steke i 5 minutter under hyppig omrøring.
-
2Legg i babygulrøttene, sellerien og en kopp med kraft for å unngå at smaken som setter seg i bunnen av gryten blir brent. La det småkoke i 10 minutter, før du legger urtene og kyllingen tilbake i gryten sammen med nok kraft til å dekke kyllingen og grønnsakene. Hell i litt mer vann etter behov, avhengig av størrelsen på kyllingen.
-
3Skru opp på varmen og la det koke opp. Skru ned på varmen til det småkoker og la det stå i 1 time mens du fyller på med vann eller kraft underveis. Krydring. Kyllingen må hele tiden være dekket av vann mens den står på komfyren for å forhindre at den tørker ut og for å få et mørt og saftig resultat.
-
4Bruk en øse til å fjerne fett som flyter til overflaten under tilberedning. Så snart kyllingen er ferdig kokt, fjerner du den fra kraften. Ta av skinnet og del kyllingkjøttet i strimler. Hell fløten i suppen og la det småkoke til den tykner noe. Tilsett kyllingen og skru ned varmen til det småkoker. Smak til med krydder.
-
5Pynt med små urter og server til med et landsens brød som har grov skorpe eller krutonger.