- Mel
Ingredienser
- 25 g gjær
- 1 stor ss honning
- 1 ts havsalt
- 6 dl vann
- 150 g fint durummel
- 150 g grovt durummel
- 400 g hvetemel
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland gjæren med honning, salt og vann i en stor bolle.
-
2Tilsett begge durummelsortene.
-
3Rør deigen med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin til den har konsistens som grøt. Tilsett hvetemelet sakte mens du rører. Deigen skal være klistrete.
-
4La deigen heve kjølig under et kjøkkenhåndkle i 7–8 timer.
-
5Sett ovnen på 200 °C.
-
6Sett store skjefuller av deigen på en bakeplate. La lunsjbrødene etterheve på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle i 15–20 minutter.
-
7Skjær et kors i hvert brød med en skarp kniv, og strø mel over brødene.
-
8Stek lunsjbrødene i forvarmet ovn i 15–20 minutter. Avkjøl lunsjbrødene på rist.
-
9Tips:
-
10Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.