
Har du aldri prøvd den populære, amerikanske Mac ’n’ Cheese, så er det på tide å gjøre det. I denne oppskriften har vi løftet retten til nye høyder ved å tilføye krabbe, som gir en mild smak av skalldyr. I tillegg gjør dill og sitron retten frisk, aromatisk og spennende. Kanskje blir det din nye favoritt?
HOVEDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 400 g små makaroni
- 50 g smør + ekstra til fatet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 50 g hvetemel
- 5 dl lettmelk
- 2 dl fløte
- 50 g modnet cheddar
- 50 g parmesan
- frisk dill, finhakket, etter smak
- 1 ts dijonsennep
- 1 sitron, finrevet skall
- 200 g friskt krabbekjøtt (både mørkt og lyst kjøtt kan brukes)
- 1–2 ss brødrasp
- 1 ss olivenolje
- Salt og pepper, etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 180 °C, grillfunksjon
-
2Kok opp en stor gryte med saltet vann og tilsett pasta. Kok pasta som anvist på pakken, drener vannet og sett til side.
-
3Imens smeltes smøret i en stekepanne, og hvitløken stekes i denne. Tilsett mel og rør godt rundt slik at melet stekes. Rør i melken gradvis, og kok sausen til den tykner. Det tar cirka et par minutter.
-
4Tilsett fløte, cheddar og halvparten av parmesanen. Rør rundt til all osten er smeltet. Tilsett dill, sennep, sitronskall og krabbe. Smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen.
-
5Bland den kokte pastaen sammen med ostesausen. Smør fatet med smør, og fordel pastablandingen i et jevnt lag.
-
6Bland brødraspet og den resterende parmesanen sammen i en skål, og tilsett deretter olivenolje, salt og pepper.
-
7Dryss brødraspblandingen over pastaen, og stek retten i ovnen i 6–10 minutter. Retten skal være gjennomvarm i midten, boblende og gyllen på toppen. Så er den klar til servering.
Tips:
Er du ikke så glad i krabbe, eller ønsker du et vegetarisk alternativ? Erstatt med f.eks. stekt purreløk og sopp. Det passer veldig godt sammen med dill.
