- Egg
Ingredienser
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 75 g mandelmel
- 1 ts vaniljeessens eller -pasta
- 2,5 dl kremfløte
- 1 ss melis
- 1 ts vaniljeessens eller -pasta
- 150 g mascarpone
- 200 g hermetisk fersken med lake
- 2–3 ferske ferskener i skiver
- 200 g ferske bringebær
- 40 g ristede mandelflak
- ferske mynteblader
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 140 °C (vanlig ovn) og dekk platen med bakepapir.
-
2Pisk eggehvitene (bollen må være helt ren, ellers kan det bli vanskelig å piske hviten stiv). Tilsett sukker, én spiseskje om gangen, mens du fortsetter å piske. Forsikre deg om at sukkeret er helt oppløst før du tilsetter mer. Visp til alt sukkeret er innarbeidet og marengsen er fast og blank.
-
3Sikt i mandelmelet, tilsett vanilje og bland det forsiktig med marengsen. Hell marengsen ut på platen og spre den ut til kantene. Lag en fordypning midt i marengsen slik at fløteskummet ikke kan renne ut.
-
4Stek marengsen i 1 time og 30 min. Når den er ferdig, slår du av ovnen og åpner ovnsdøren litt. Her må marengsen avkjøles – det kan ta 1–2 timer. Oppbevar den på kjøkkenbordet hvis du lager den på forhånd.
-
5Lag ferskencoulis ved å lage en pure av ferskenene i en blender. Sett i kjøleskapet helt fram til servering.
-
6Lag mascarponekremen ved å piske fløte, melis og vanilje til et mykt fløteskum. Tilsett mascarpone, og pisk til en luftig krem. Sett i kjøleskapet helt fram til servering.
-
7Når marengsen er avkjølt og du er klar til å servere, smører du mascarponekremen på marengsen. Fordel deretter den friske frukten, drypp med ferskencoulis og dryss til slutt over med mandelflak og mynteblader.