Mandelpavlova med ferskencoulis, mascarponekrem og frisk frukt

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
44414 44414
Mandelpavlova med ferskencoulis, mascarponekrem og frisk frukt
Pavlova er ideelt når du skal servere dessert til mange gjester, for det blir nok til alle. Dessuten kan du spare tid ved å lage marengsbunn og coulis noen dager i forveien, slik at det bare er å piske mascarponekremen og pynte desserten før servering.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 75 g mandelmel
  • 1 ts vaniljeessens eller -pasta
Til mascarponekremen:
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 1 ts vaniljeessens eller -pasta
  • 150 g mascarpone
Til ferskencoulisen:
  • 200 g hermetisk fersken med lake
Til servering:
  • 2–3 ferske ferskener i skiver
  • 200 g ferske bringebær
  • 40 g ristede mandelflak
  • ferske mynteblader
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 140 °C (vanlig ovn) og dekk platen med bakepapir.
  • 2
    Pisk eggehvitene (bollen må være helt ren, ellers kan det bli vanskelig å piske hviten stiv). Tilsett sukker, én spiseskje om gangen, mens du fortsetter å piske. Forsikre deg om at sukkeret er helt oppløst før du tilsetter mer. Visp til alt sukkeret er innarbeidet og marengsen er fast og blank.
  • 3
    Sikt i mandelmelet, tilsett vanilje og bland det forsiktig med marengsen. Hell marengsen ut på platen og spre den ut til kantene. Lag en fordypning midt i marengsen slik at fløteskummet ikke kan renne ut.
  • 4
    Stek marengsen i 1 time og 30 min. Når den er ferdig, slår du av ovnen og åpner ovnsdøren litt. Her må marengsen avkjøles – det kan ta 1–2 timer. Oppbevar den på kjøkkenbordet hvis du lager den på forhånd.
  • 5
    Lag ferskencoulis ved å lage en pure av ferskenene i en blender. Sett i kjøleskapet helt fram til servering.
  • 6
    Lag mascarponekremen ved å piske fløte, melis og vanilje til et mykt fløteskum. Tilsett mascarpone, og pisk til en luftig krem. Sett i kjøleskapet helt fram til servering.
  • 7
    Når marengsen er avkjølt og du er klar til å servere, smører du mascarponekremen på marengsen. Fordel deretter den friske frukten, drypp med ferskencoulis og dryss til slutt over med mandelflak og mynteblader.