Havregrøt med chiafrø, hasselnøtter og karamelliserte pærer

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Havregrøt med chiafrø, hasselnøtter og karamelliserte pærer
Denne stekte grøten er både hyggelig, mettende og sunn, og er et godt alternativ til en vanlig frokost. Du trenger bare å blande sammen alle ingrediensene i gryten og sette det i ovnen – så har du raskt og enkelt en lekker frokost. Denne retten er vegansk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g havregryn, grovvalset
  • 30 g chiafrø (ev. ekstra til servering)
  • 100 g rosiner (ev. ekstra til servering)
  • 30 g hasselnøtter, grovhakket (ev. ekstra til servering)
  • 3 dl havremelk
  • 6 dl vann
  • en knivsodd salt
  • 1 ss lønnesirup
  • 3 ts malt krydder etter eget ønske (f.eks. kanel, kardemomme, allehånde, ingefær)
Karamelliserte pærer:
  • 2 pærer, skåret i tynne skiver
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ts malt kanel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 180 °C
  • 2
    Ha alle ingrediensene til havregrøten i en støpejernsgryte og rør det godt sammen. Legg på lokket, og stek grøten i ovnen i 20 minutter.
  • 3
    Ta av lokket og rør gjennom grøten. Legg på lokket igjen og stek i ytterligere 10 minutter mens du lager til pærene.
  • 4
    Ha pæreskivene, sirupen og kanelen i en kasserolle, og la det småkoke ved middels varme til pærene har blitt myke og lett klebrige. Det tar cirka 5 minutter.
  • 5
    Ta gryten ut av ovnen, og la den stå i 5 minutter slik at grøten kan sette seg. Har den blitt for fast, kan du røre i litt ekstra havremelk. Når du er klar til å servere, anrettes pærene på grøten og pyntes med ekstra chiafrø, rosiner og hasselnøtter.
 
Tips:
Grøten er enkel å tilpasse til din smak, eller til det du har i skuffene og kjøleskapet. Du kan f.eks. skifte ut rosinene med tørkede aprikoser eller hasselnøttene med mandler. Havremelken kan også skiftes ut med en hvilken som helst type ku- eller plantemelk.
 
 
Le Creuset