- Frukt
Ingredienser
- 200 g havregryn, grovvalset
- 30 g chiafrø (ev. ekstra til servering)
- 100 g rosiner (ev. ekstra til servering)
- 30 g hasselnøtter, grovhakket (ev. ekstra til servering)
- 3 dl havremelk
- 6 dl vann
- en knivsodd salt
- 1 ss lønnesirup
- 3 ts malt krydder etter eget ønske (f.eks. kanel, kardemomme, allehånde, ingefær)
- 2 pærer, skåret i tynne skiver
- 2 ss lønnesirup
- 1 ts malt kanel
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 180 °C
-
2Ha alle ingrediensene til havregrøten i en støpejernsgryte og rør det godt sammen. Legg på lokket, og stek grøten i ovnen i 20 minutter.
-
3Ta av lokket og rør gjennom grøten. Legg på lokket igjen og stek i ytterligere 10 minutter mens du lager til pærene.
-
4Ha pæreskivene, sirupen og kanelen i en kasserolle, og la det småkoke ved middels varme til pærene har blitt myke og lett klebrige. Det tar cirka 5 minutter.
-
5Ta gryten ut av ovnen, og la den stå i 5 minutter slik at grøten kan sette seg. Har den blitt for fast, kan du røre i litt ekstra havremelk. Når du er klar til å servere, anrettes pærene på grøten og pyntes med ekstra chiafrø, rosiner og hasselnøtter.