- Kjøtt
Ingredienser
- 1 kg kyllinglår uten skinn
- 1 ss olivenolje
- 1 stor løk, skåret i tynne skiver
- 2 ss lysebrunt sukker
- 125 ml tørr hvitvin
- finrevet appelsinskall av 1 stor appelsin
- 125 g (3/4 kopp) spiseklare tørkede aprikoser, kuttet i fire biter
- 1 ss hakket fersk koriander, til pynt
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts grovmalt svart pepper
- 1/2 ts salt
- 3 fedd hvitløk, knuste
- 1 liten rød chili med frøene fjernet og finhakket
- 125 ml (1/2 kopp) appelsinjuice
- 3 ss olivenolje
- Denne oppskriften kan også lages med terninger av lam, og i så fall kan du la den koke i en time til.
-
SLIK GJØR DU
-
1For å lage marinaden, kan du blande alle ingrediensene til marinaden i en stor flat tallerken, for eksempel en gratengform fra Le Creuset. Legg i kyllinglårene og vend dem i marinaden så de er godt belagte. Dekk til retten og la den marinere i kjøleskapet i minst 6 timer, eller over natten.
-
2Varm oljen i taginebasen over middels varme på koketoppen. Tilsett løken og stek forsiktig til den akkurat begynner å bli brun, så fjerner du den fra pannen.
-
3Fjern væsken og marinaden fra kyllingen, og tørk den med tørkepapir. Tilsett kyllingbitene i taginen og stek til de er jevnt brune.
-
4Sett løken tilbake i taginen i støpejern med sukker, vin og appelsinskall. Rør godt og tilsett litt mer salt og pepper.
-
5Sett på taginelokket og la det surre over svært lav varme i 1,5 time.
-
6Tilsett aprikoser, sett på lokket og la det småkoke i 1,5 time til kyllingen er gjennomstekt og mør.
-
7Når kyllingen er kokt, fjern lokket og la sausen koke i noen minutter til den blir sirupsaktig. Dryss rikelig med hakket koriander og server med vanlig dampet couscous, eller kokt, vanlig langkornet ris.
-
8Mer informasjon fra kokken
-
9Denne oppskriften kan også lages med terninger av lam, og i så fall kan du la den koke i en time til.
-
10Siden denne retten er både krydret og søt, passer den godt til en litt søt tysk riesling eller gewürtztraminer. Prøv med et spätlese-søthetsnivå for best mulig resultat.