Ingredienser
- 2 kg spareribs av villsvin
- 2 ancho chili, myket opp i kokende vann
- 2 ss chipotle i adobo (fås i velassorterte supermarkeder)
- ¼ ts malt nellik
- ¼ ts malt spisskummen
- ¼ ts malt kanel
- ¼ ts tørket oregano
- 4 fedd hvitløk, med skall
- 1 ananas, skåret i skiver på 2 cm
- 2 habanero-chilier
- Fersk koriander, grovhakket
- Saften av 2 lime
- Salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en grillpanne i støpejern. Stek hvitløkene til skinnet begynner å bli svart og hvitløken er myk. Ta av skallene, og ha feddene i en blender med chili, chipotle i adobo, nellik, spisskummen, kanel og oregano. Miks til en glatt pasta.
-
2Smør kjøttet inn i krydderpastaen og la det marinere i kjøleskapet i minimum 2 timer – gjerne natten over.
-
3Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før det skal stekes. Breser spareribsene ved lav varme i 1,5–2 timer. Hvis du tilbereder retten i ovnen, breseres spareribsene på 160 °C.
-
4Ananas-habanero-salsa: Ha ananasskivene og habanero på grillpannen. Vend dem slik at de får grillmerker på alle sider. Skjær de stekte ananasene i spiseklare terninger og ha dem i en bolle. Fjern stilkene på de stekte chiliene, og hakk dem fint. Vend dem sammen med ananas, tilsett koriander, limejuice og smak til med salt.
-
5Gjør ferdig villsvin-spareribs: Varm grillpannen opp igjen og stek spareribsene. Sørg for at de får gode grillmerker og blir lett karamelliserte
-
6Server spareribsene med en god skjefull ananas-habanero-salsa. Vel bekomme!