- Grønnsaker
Ingredienser
- 3 hele hvitløk
- 750 ml olivenolje
- 500 g nypoteter
- 200 g babyspinat
- 6 egg, pisket lett
- En stor bunt persille
- Rød chilli
- Det ytre skallet fra 1 sitron
- En klype salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ovnstemperatur: 200 °C / 180 °C vifte / gassmerke 6.
-
2Til konfitert hvitløk, deler du 3 hvitløk inn i individuelle fedd, mens du lar det løvtynne skallet være på. Sett i en liten panne med oljen over lavest mulig varme. La dem koke svært forsiktig i en time, og pass på at oljen ikke blir for varm. Hvis du akter deg for at oljen skal bli for varm, må du gjerne skru av og på varmen innimellom.
-
3Etter en time trekker du pannen av fra varmen, lar det kjøle helt ned og heller innholdet i en ren krukke.
-
4Til frittata, forvarmer du ovnen på 200 °C / 180 °C vifte / gassmerke 6. Sett potetene i en Le Creuset 26 cm Signature panne med 2 spiseskjeer hvitløksolje, snu potetene rundt så alle glinser av olje.
-
5Bak i ovnen i 30–40 minutter
-
6I mellomtiden skreller du 10 fedd syltet hvitløk ut av det løvtynne skallet.
-
7Når potetene er gylne, tar du dem ut av ovnen (uten at du skrur den av) og rister godt for å løsne alle som eventuelt sitter fast i bunnen av pannen.
-
8Sett stekepannen tilbake på middels varme (bruk grytevott eller grillvott for å holde i håndtaket da det vil være svært varmt), og ha i spinaten, snu som du snur på til den begynner å mykne.
-
9Dryss over hvitløksfedd.
-
10Sett til lettpisket egg mens du heller det jevnt rundt i pannen og rører forsiktig for å dekke til spinaten og potetene. Kok på middels varme i et par minutter før du overfører til ovnen og baker akkurat til den har satt seg, men fremdeles skjelver noe.
-
11I mellomtiden tryller du fort fram en trimolata. Finhakk sammen persille og rød chilli, tilsett sitronens ytre skall og en god klype salt.
-
12Frittata serveres i rause porsjoner med gremolata som fordeles over.