
«La deg ikke sjokkere av mengden hvitløk som brukes her: Du får mer enn du trenger, men det holder seg veldig godt i mange måneder i kjøleskapet, og når du har brukt opp alle hvitløksfeddene, blir den milde oljen et kjapt tillegg til pasta, pizza og dressing. Jeg liker å bruke støpejernspanne. Jeg ser at det gir god og jevn varme. Har du viltvoksende hvitløk for hånden, erstatter du syltet hvitløk og spinat med en håndfull blader og koker middels varme uten mer vann enn det som er igjen på bladene etter skylling, som du ville gjort med spinaten.» – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 3 hele hvitløk
- 750 ml olivenolje
- 500 g nypoteter
- 200 g babyspinat
- 6 egg, pisket lett
- En stor bunt persille
- Rød chilli
- Det ytre skallet fra 1 sitron
- En klype salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ovnstemperatur: 200 °C / 180 °C vifte / gassmerke 6.
-
2Til konfitert hvitløk, deler du 3 hvitløk inn i individuelle fedd, mens du lar det løvtynne skallet være på. Sett i en liten panne med oljen over lavest mulig varme. La dem koke svært forsiktig i en time, og pass på at oljen ikke blir for varm. Hvis du akter deg for at oljen skal bli for varm, må du gjerne skru av og på varmen innimellom.
-
3Etter en time trekker du pannen av fra varmen, lar det kjøle helt ned og heller innholdet i en ren krukke.
-
4Til frittata, forvarmer du ovnen på 200 °C / 180 °C vifte / gassmerke 6. Sett potetene i en Le Creuset 26 cm Signature panne med 2 spiseskjeer hvitløksolje, snu potetene rundt så alle glinser av olje.
-
5Bak i ovnen i 30–40 minutter
-
6I mellomtiden skreller du 10 fedd syltet hvitløk ut av det løvtynne skallet.
-
7Når potetene er gylne, tar du dem ut av ovnen (uten at du skrur den av) og rister godt for å løsne alle som eventuelt sitter fast i bunnen av pannen.
-
8Sett stekepannen tilbake på middels varme (bruk grytevott eller grillvott for å holde i håndtaket da det vil være svært varmt), og ha i spinaten, snu som du snur på til den begynner å mykne.
-
9Dryss over hvitløksfedd.
-
10Sett til lettpisket egg mens du heller det jevnt rundt i pannen og rører forsiktig for å dekke til spinaten og potetene. Kok på middels varme i et par minutter før du overfører til ovnen og baker akkurat til den har satt seg, men fremdeles skjelver noe.
-
11I mellomtiden tryller du fort fram en trimolata. Finhakk sammen persille og rød chilli, tilsett sitronens ytre skall og en god klype salt.
-
12Frittata serveres i rause porsjoner med gremolata som fordeles over.