- Brød og korn
Ingredienser
- 300 g mel (tipo 00)
- 250 ml lunkent vann
- 10 g gjær
- 15 g salt
- 15 g sukker
- 20 g olivenolje
- olivenolje, fersk rosmarin og honning
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vann, gjær, sukker og salt i en bolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett mel og rør med en tresleiv til deigen er jevn.
-
2Dekk bollen med et fuktig håndkle og la deigen heve i 30 minutter.
-
3Ha olivenolje på hendene og brett deigen to ganger mens den fortsatt er i bollen. Dekk bollen igjen og la deigen heve i ytterligere 30 minutter.
-
4Gjenta "trinn 2" en tredje gang og la så deigen heve i kjøleskapet i minimum 12 timer.
-
5Etter minimum 12 timer fordeler du focacciaene i grytene og lar dem etterheve. Smør Le Creuset minigrytene med olivenolje, del focaccia-deigen forsiktig i 4 små deler og legg dem i minigrytene. La dem heve i minst 2 timer.
-
6Etter 2-3 timer er focacciaene klare til å prikkes. Ha olivenolje på focacciaene og olje hendene. Stikk noen hull i brødet og tilsett honning, rosmarin og salt.
-
7Stek ved 220°C i 25 minutter eller til de er gyldenbrune.