Mini focaccia med rosmarin og honning

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Mini focaccia med rosmarin og honning
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 g mel (tipo 00)
  • 250 ml lunkent vann
  • 10 g gjær
  • 15 g salt
  • 15 g sukker
  • 20 g olivenolje
Topping:
  • olivenolje, fersk rosmarin og honning
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha vann, gjær, sukker og salt i en bolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett mel og rør med en tresleiv til deigen er jevn.
  • 2
    Dekk bollen med et fuktig håndkle og la deigen heve i 30 minutter.
  • 3
    Ha olivenolje på hendene og brett deigen to ganger mens den fortsatt er i bollen. Dekk bollen igjen og la deigen heve i ytterligere 30 minutter.
  • 4
    Gjenta "trinn 2" en tredje gang og la så deigen heve i kjøleskapet i minimum 12 timer.
  • 5
    Etter minimum 12 timer fordeler du focacciaene i grytene og lar dem etterheve. Smør Le Creuset minigrytene med olivenolje, del focaccia-deigen forsiktig i 4 små deler og legg dem i minigrytene. La dem heve i minst 2 timer.
  • 6
    Etter 2-3 timer er focacciaene klare til å prikkes. Ha olivenolje på focacciaene og olje hendene. Stikk noen hull i brødet og tilsett honning, rosmarin og salt.
  • 7
    Stek ved 220°C i 25 minutter eller til de er gyldenbrune.