Minibagetter med fullkorn

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Minibagetter med fullkorn
Nydelige grove minibagetter med rosiner, mandler og tranebær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2½ dl lunkent vann
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts kanel
  • 200 g fullkornmel
  • 100 g fint durummel
  • 50 g rosiner
  • 50 g mandler
  • 50 g tranebær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Løs opp gjæren i det lunkne vannet i en bolle sammen med havsalt.
  • 2
    Bland sammen kanel, og de to forskjellige melsortene, og tilsett litt av gangen i gjærblandingen. Elt deigen i minst 10 minutter, til den er glatt og smidig.
  • 3
    Elt inn rosiner, mandler og tranebær i deigen. Legg deigen i en bolle og dekk den til med et fuktig kjøkkenhåndkle. La den heve seg et lunt sted i én time.
  • 4
    Sett ovnen på 225° C.
  • 5
    Rull deigen til en lang pølse, ca. 2–3 cm tykk. Skjær den i 12 stykker på ca. 10 cm med en skarp kniv. Legg stykkene på en bakeplate.
  • 6
    Strø mel over bagettene, og stek dem i 20–25 minutter til de er gylne.
  • 7
    Avkjøl bagettene på rist.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.