- Mel
Ingredienser
- 25 g gjær
- 2½ dl lunkent vann
- 1 ts havsalt
- 1 ts kanel
- 200 g fullkornmel
- 100 g fint durummel
- 50 g rosiner
- 50 g mandler
- 50 g tranebær
-
SLIK GJØR DU
-
1Løs opp gjæren i det lunkne vannet i en bolle sammen med havsalt.
-
2Bland sammen kanel, og de to forskjellige melsortene, og tilsett litt av gangen i gjærblandingen. Elt deigen i minst 10 minutter, til den er glatt og smidig.
-
3Elt inn rosiner, mandler og tranebær i deigen. Legg deigen i en bolle og dekk den til med et fuktig kjøkkenhåndkle. La den heve seg et lunt sted i én time.
-
4Sett ovnen på 225° C.
-
5Rull deigen til en lang pølse, ca. 2–3 cm tykk. Skjær den i 12 stykker på ca. 10 cm med en skarp kniv. Legg stykkene på en bakeplate.
-
6Strø mel over bagettene, og stek dem i 20–25 minutter til de er gylne.
-
7Avkjøl bagettene på rist.
-
8Tips:
-
9Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.