- Kjøtt
Ingredienser
- 600 g løk
- 200 g brunt sukker 100 ml portvin
- Salt
- Nykvernet pepper
- 2–3 ss balsamicoeddik
- 800 g oksekjøttdeig
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 2 ss teriyakisaus
- 1–2 ts worcestersaus
- 4 ss olje
- 1 bunt ruccolasalat
- 12 skiver cheddarost
- Små trepinner
- 12 miniburgerbrød
-
SLIK GJØR DU
-
1For å lage chutneyen, skreller du løken og skjærer dem i tynne skiver. Legg dem i en kasserolle sammen med brunt sukker og varm i ca. 5 minutter. Hell portvin over og krydre med salt og pepper. La det småkoke i ca. 35–40 minutter.Tilsett balsamicoeddik i løk-chutneyen og la det deretter kjøle av.
-
2Bland oksekjøttet med salt, pepper, teriyakisaus og worcestersaus. Del blandingen og form 12 små burgere. Pensle grillpannen med olje og stek burgerne i flere omganger. Stek hver burger i 4–5 minutter på hver side. La dem renne av på tørkepapir og sett dem i ovnen for å holde dem varme.
-
3Server burgerne med en skive cheddarost og en skjefull av løk-chutneyen. Fest burgerne sammen med trepinner om nødvendig.