Miniburger med løk-chutney

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Miniburger med løk-chutney
De lekre miniburgerne er inspirert av en stat som er kjent for hamburgerne sine, Arizona! Disse velsmakende miniburgerne stekes på en toughened non-stick-grillpanne og serveres med en søt løk-chutney.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Løk-chutney
  • 600 g løk
  • 200 g brunt sukker 100 ml portvin
  • Salt
  • Nykvernet pepper
  • 2–3 ss balsamicoeddik
Burgere
  • 800 g oksekjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 ss teriyakisaus
  • 1–2 ts worcestersaus
  • 4 ss olje
  • 1 bunt ruccolasalat
  • 12 skiver cheddarost
Til servering
  • Små trepinner
  • 12 miniburgerbrød
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    For å lage chutneyen, skreller du løken og skjærer dem i tynne skiver. Legg dem i en kasserolle sammen med brunt sukker og varm i ca. 5 minutter. Hell portvin over og krydre med salt og pepper. La det småkoke i ca. 35–40 minutter.Tilsett balsamicoeddik i løk-chutneyen og la det deretter kjøle av.
  • 2
    Bland oksekjøttet med salt, pepper, teriyakisaus og worcestersaus. Del blandingen og form 12 små burgere. Pensle grillpannen med olje og stek burgerne i flere omganger. Stek hver burger i 4–5 minutter på hver side. La dem renne av på tørkepapir og sett dem i ovnen for å holde dem varme.
  • 3
    Server burgerne med en skive cheddarost og en skjefull av løk-chutneyen. Fest burgerne sammen med trepinner om nødvendig.