Minipaier med hvit geitost og blåbær

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Minipaier med hvit geitost og blåbær
Oppskrift på minipaier i butterdeig med geitost, timian og blåbærkompott. Paiene passer perfekt på et deilig ostebrett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 g butterdeig
  • 150 g hvit geitost, f.eks. sainte-maure
  • frisk timian
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • 125 g friske blåbær
  • 2 ss sukker
  • 1½ dl vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C.
  • 2
    Rull butterdeigen ut og stikk ut 12 sirkler på ca. 6–7 cm i diameter. Stikk hull med en gaffel på flere steder på hver sirkel. Legg sirklene i en minipaiform*.
  • 3
    Legg en tykk skive med geitost midt på hver terte, strø med timianblader og salt og pepper, og drypp olivenolje over.
  • 4
    Ha blåbær, sukker og vann i en liten kasserolle, og kok det sammen på høy varme i 5 minutter.
  • 5
    Legg en spiseskje av blåbærblandingen i hver pai.
  • 6
    Stek minipaiene i 15 minutter til osten smelter og butterdeigen er sprø.