- Ost
Ingredienser
- 300 g butterdeig
- 150 g hvit geitost, f.eks. sainte-maure
- frisk timian
- salt og pepper
- olivenolje
- 125 g friske blåbær
- 2 ss sukker
- 1½ dl vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C.
-
2Rull butterdeigen ut og stikk ut 12 sirkler på ca. 6–7 cm i diameter. Stikk hull med en gaffel på flere steder på hver sirkel. Legg sirklene i en minipaiform*.
-
3Legg en tykk skive med geitost midt på hver terte, strø med timianblader og salt og pepper, og drypp olivenolje over.
-
4Ha blåbær, sukker og vann i en liten kasserolle, og kok det sammen på høy varme i 5 minutter.
-
5Legg en spiseskje av blåbærblandingen i hver pai.
-
6Stek minipaiene i 15 minutter til osten smelter og butterdeigen er sprø.