- Kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingoverlår
- ½ paprika, skåret i skiver
- ½ gul paprika, skåret i skiver
- 1 aubergine, skåret i spiseklare terninger
- 1 squash, skåret i spiseklare terninger
- 1 ss vegetabilsk olje
- hvite og sorte sesamfrø, ristede
- 50 g hvit miso (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 1 ss honning eller brun farin
- 3 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 2 ss sake
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 1 ts karripulver
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha alle ingrediensene til marinaden i en skål og bland godt sammen. La kyllingen marinere i minst 2 timer i kjøleskapet – gjerne natten over.
-
2Varm ovnen til 200 °C.
-
3Ha alle grønnsakene i stekepannen og vend dem med olje. Stek i ovnen i 15 minutter.
-
4Ta kyllingen ut av marinaden, og legg den over grønnsakene.
-
5Hell et par skjefuller med marinade ut over grønnsakene for å gi dem ekstra smak. Stek videre i cirka 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
-
6Dryss over med sesamfrø og server.