Misosuppe med egg & tofu

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Misosuppe med egg & tofu
Misosuppe er en sunn, annerledes og mettende suppe fra Japan, og den kan varieres etter smak og ønske.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 60 g silketofu
  • 2 vårløk
  • 60 g fin bladspinat
  • 500 ml grønnsaksbuljong
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1-2 ss miso-paste
  • Salt
  • 1-2 dråper sesamolje
  • 1 ts hurtiglagende wakame-alger
  • 2 egg
  • Bønnespirer
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Legg silketofu på et skjærebrett, klapp tørr og kutt i små terninger.
  • 2
    Rengjør vårløken og skjær i tynne ringer.
  • 3
    Vask spinaten og la denne tørke litt.
  • 4
    Kok opp buljongen i en gryte, legg til soyasaus og reduser varmen.
  • 5
    Legg miso og wakame-alger i buljongen og la det løses opp under omrøringen (buljongen skal ikke lenger koke). Smak til med salt og sesamolje.
  • 6
    Legg vårløkringene og bladspinaten i buljongen.
  • 7
    Skill eggene og legg hver eggeplomme i en liten skål. Legg eggeplommene i buljongen(som ikke koker) ved hjelp av skålene.
  • 8
    La alt ligge og godgjøre seg i 2-3 minutter. Hell suppen i to skåler og server med bønnespirer.