Moules frites

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Moules frites
En populær blåskjellrett fra Frankrike. Server med brød og pommes frites.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg blåskjell
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pastinakk
  • 3 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2,5 dl urtebuljong
  • ½ liter kremfløte
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skyll blåskjellene grundig, og kast de som har gått i stykker, eller som ikke lukker seg når de bankes lett i bordet.
  • 2
    Skjær sjalottløk og hvitløk i svært små biter.
  • 3
    Skjær pastinakk, gulrøtter og purre i små terninger.
  • 4
    Varm opp smøret i en stor gryte og stek løken under omrøring til den er gjennomsiktig. Tilsett resten av grønnsakene og stek i 5–6 minutter før du tilsetter hvitvin. La alkoholen dampe av i 2–3 minutter og tilsett buljong, salt og pepper samt fløte.
  • 5
    Tilsett blåskjellene når suppen koker, og la alt koke sammen i 8–10 minutter under lokk. Rist pannen er par ganger under kokingen. Sjekk at alle blåskjellene har åpnet seg. Kok eventuelt i et par minutter til. Rist gryten.
  • 6
    Anrett blåskjellene i skåler og server med brød og pommes frites.