- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 kg blåskjell
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 pastinakk
- 3 gulrøtter
- 1 purre
- 1 ss smør
- 1,5 dl hvitvin
- 2,5 dl urtebuljong
- ½ liter kremfløte
-
SLIK GJØR DU
-
1Skyll blåskjellene grundig, og kast de som har gått i stykker, eller som ikke lukker seg når de bankes lett i bordet.
-
2Skjær sjalottløk og hvitløk i svært små biter.
-
3Skjær pastinakk, gulrøtter og purre i små terninger.
-
4Varm opp smøret i en stor gryte og stek løken under omrøring til den er gjennomsiktig. Tilsett resten av grønnsakene og stek i 5–6 minutter før du tilsetter hvitvin. La alkoholen dampe av i 2–3 minutter og tilsett buljong, salt og pepper samt fløte.
-
5Tilsett blåskjellene når suppen koker, og la alt koke sammen i 8–10 minutter under lokk. Rist pannen er par ganger under kokingen. Sjekk at alle blåskjellene har åpnet seg. Kok eventuelt i et par minutter til. Rist gryten.
-
6Anrett blåskjellene i skåler og server med brød og pommes frites.