Mousserende vin og blåskjell med hvitløk

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Mousserende vin og blåskjell med hvitløk
Denne gryteretten med muslinger er både velsmakende og svært enkel å lage. Minimal innsats og maksimal gevinst.
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 30 ml olivenolje
  • 2 små løker, skrellede og finhakkede
  • 4 fedd hvitløk, skrellet og skåret i skiver
  • skallet fra 1 sitron
  • 3 kvister fersk timian
  • 500 ml Méthode Cap Classique eller mousserende vin
  • 1,5 kg ferske blåskjell, renset
  • havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
  • frisk dill, til pynt
  • sprøtt brød til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell olivenoljen i en Le Creuset Signature 30 cm buffetgryte over middels varme. Sauter løkene til de er gjennomsiktige og myke. Tilsett hvitløk, sitronskall og timian, og la det småkoke i ytterligere 2 minutter. Skru opp varmen, og tilsett blåskjell og MCC eller mousserende vin.
  • 2
    Legg på lokk, og kok på høyere varme i 5–8 minutter til blåskjellene åpner seg og får en klar, oransje farge. Skru ned varmen, og krydre sausen med salt og pepper etter smak. La den koke litt inn og server retten varm, garnert med dill og med sprøtt brød.
 
Kokkens råd: Tilsett en halv kopp fløte når blåskjellene er kokt, like før sausen begynner å småkoke, for å få en kremaktig, lekker saus.
 
 
Le Creuset