Ingredienser
- 30 ml olivenolje
- 2 små løker, skrellede og finhakkede
- 4 fedd hvitløk, skrellet og skåret i skiver
- skallet fra 1 sitron
- 3 kvister fersk timian
- 500 ml Méthode Cap Classique eller mousserende vin
- 1,5 kg ferske blåskjell, renset
- havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
- frisk dill, til pynt
- sprøtt brød til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell olivenoljen i en Le Creuset Signature 30 cm buffetgryte over middels varme. Sauter løkene til de er gjennomsiktige og myke. Tilsett hvitløk, sitronskall og timian, og la det småkoke i ytterligere 2 minutter. Skru opp varmen, og tilsett blåskjell og MCC eller mousserende vin.
-
2Legg på lokk, og kok på høyere varme i 5–8 minutter til blåskjellene åpner seg og får en klar, oransje farge. Skru ned varmen, og krydre sausen med salt og pepper etter smak. La den koke litt inn og server retten varm, garnert med dill og med sprøtt brød.