Muffins med hasselnøtter og sjokolade

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
+10 +10
Muffins med hasselnøtter og sjokolade
Her er en barnevennlig oppskrift til en smakfull bakekos i helgen. De lekre muffinsene smaker best på dagen, men du kan også oppbevare dem i en forseglet beholder og varme dem opp igjen før servering.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 350 g mel, selvhevende
  • 0,5 ts natron
  • 50 g kakaopulver
  • 100 g brun farin
  • 125 g smeltet smør
  • 2 egg, lett pisket
  • 250 ml kjernemelk
  • 60 ml melk
  • 125 ml smørbart hasselnøtt-sjokoladepålegg
  • 50 g hasselnøtter, ristet og grovhakket, til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en Le Creuset-muffinsform til 12 muffins.
  • 2
    Sikt og vend de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett smør, egg, kjernemelk, og bland til en jevn masse. Tilsett melk for å lage en klistrete deig.
  • 3
    Fyll en tredjedel av hver beholder i muffinsformen med deig. Ha topping-blandingen i en sprøytepose, sprøyt ca. en teskjefull blanding i midten av hver muffins, og gjem fyllet under en spiseskjefull deig. Topp med hasselnøtter, og bak i 15 minutter, da de skal være litt klistrete.
  • 4
    La dem hvile i muffinsformen i 5 minutter, ta dem ut, og la dem kjøle seg helt ned på en bakerist.
 
Tips:
Selvhevende mel er ikke vanlig i Norge, men du lager det lett.
Oppskrift på selvhevende mel:
• 250 g hvetemel
• 2,5 ts bakepulver
• 0,5 ts fint salt
Sikt det hele sammen og bruk det med en gang. Oppskriften dobles etter behov.
 
 
Le Creuset