- Mel
- Sjokolade
Ingredienser
- 350 g mel, selvhevende
- 0,5 ts natron
- 50 g kakaopulver
- 100 g brun farin
- 125 g smeltet smør
- 2 egg, lett pisket
- 250 ml kjernemelk
- 60 ml melk
- 125 ml smørbart hasselnøtt-sjokoladepålegg
- 50 g hasselnøtter, ristet og grovhakket, til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en Le Creuset-muffinsform til 12 muffins.
-
2Sikt og vend de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett smør, egg, kjernemelk, og bland til en jevn masse. Tilsett melk for å lage en klistrete deig.
-
3Fyll en tredjedel av hver beholder i muffinsformen med deig. Ha topping-blandingen i en sprøytepose, sprøyt ca. en teskjefull blanding i midten av hver muffins, og gjem fyllet under en spiseskjefull deig. Topp med hasselnøtter, og bak i 15 minutter, da de skal være litt klistrete.
-
4La dem hvile i muffinsformen i 5 minutter, ta dem ut, og la dem kjøle seg helt ned på en bakerist.