Nordisk burger med rødbetsalsa, rødløk og grov majones

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Nordisk burger med rødbetsalsa, rødløk og grov majones
Burgeren stammer opprinnelig fra USA, men her får du en enkel oppskrift på klassikeren, med en nordisk vri.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 600-800 g hakket oksekjøtt
  • 6 kvister timian
  • Salt og sort pepper
  • 4 gode hamburgerbrød
Rødbetsalsa:
  • 100 g syltede rødbeter
  • 30 g kapers
  • 1 rødløk
Grov sennepsmajones:
  • 3 ss god majones
  • 2 ss grov sennep
  • 15 g ristede hasselnøtter
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
      Snitt rødløken fint, og hakk rødbetene i små terninger.
  • 2
    Blend alle ingrediensene til salsaen sammen og smak til med salt og pepper.
  • 3
    Rør majonesen sammen med sennep og nøtter.
  • 4
    Hakk timian fint, og bland det sammen med farsen.
  • 5
    Del farsen i 4 stykker, klapp dem godt sammen i hendene, og lag 4 faste kuler.
  • 6
    Klapp dem deretter flate, og form dem til burgere med en kniv. Krydder godt med salt og pepper.
  • 7
    Stek burgerne i en panne på sterk varme i 1 ss vegetabilsk olje i ca. 2 minutter på hver side.
  • 8
    Lun hamburgerbrødene i ovnen, og smør dem med majones.
  • 9
    Legg burgeren på brødet og fordel rødbetsalsaen over.