- Oksekjøtt
Ingredienser
- 600-800 g hakket oksekjøtt
- 6 kvister timian
- Salt og sort pepper
- 4 gode hamburgerbrød
- 100 g syltede rødbeter
- 30 g kapers
- 1 rødløk
- 3 ss god majones
- 2 ss grov sennep
- 15 g ristede hasselnøtter
-
SLIK GJØR DU
-
1Snitt rødløken fint, og hakk rødbetene i små terninger.
-
2Blend alle ingrediensene til salsaen sammen og smak til med salt og pepper.
-
3Rør majonesen sammen med sennep og nøtter.
-
4Hakk timian fint, og bland det sammen med farsen.
-
5Del farsen i 4 stykker, klapp dem godt sammen i hendene, og lag 4 faste kuler.
-
6Klapp dem deretter flate, og form dem til burgere med en kniv. Krydder godt med salt og pepper.
-
7Stek burgerne i en panne på sterk varme i 1 ss vegetabilsk olje i ca. 2 minutter på hver side.
-
8Lun hamburgerbrødene i ovnen, og smør dem med majones.
-
9Legg burgeren på brødet og fordel rødbetsalsaen over.