- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 200 g perlebygg
- 2 ss olivenolje
- 1 finhakket løk
- 1 finhakket fennikel
- 1 fedd finhakket hvitløk
- salt og pepper
- 1 glass hvitvin
- 8 sjøkreps, uten skall og hode
- 12 babysquash med blomster (eller 2 vanlige squash)
- 1 god håndfull solmodne cherrytomater, skåret i to
- saften fra en sitron
- 1 håndfull bladpersille
- 1 håndfull dill
- 1 gulrot
- 1 fennikel
- 1 løk
- fiskebein og -hoder
- 2 stilker bladselleri
- 1 kvast timian
- 1 håndfull persillestilker
- 1 hvitløk, halvert
- 10 pepperkorn
- ½ flaske hvitvin
- vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær gulrøtter, fennikel og løk som skal brukes i fiskekraften, i grove biter og legg dem i en gryte sammen med fiskebein og -hoder.
-
2Tilsett selleri, timian, persille, hvitløk, pepperkorn og hvitvin og hell over nok vann til å dekke alt. Varm opp kraften til den når kokepunktet og fjern skummet som kommer til overflaten.
-
3Skru ned varmen slik at kraften småkoker sakte i 20–30 minutter.
-
4Sil kraften gjennom en fin sil og sett den tilbake på varmen. La den reduseres med 30–40 %. Skyll perlebyggen grundig og kok den i henhold til instruksjonene på pakken.
-
5Sett en buffetgryte på middels varme og la den varmes opp i 5–7 minutter uten noe i.
-
6Tilsett 2 ss olivenolje og deretter løk og fennikel. Stek grønnsakene i 5–10 minutter.
-
7Tilsett hvitløk og smak til med salt og pepper.
-
8Hell perlebyggen i gryten og tilsett hvitvin. La vinen fordampe og hell deretter fiskekraften i gryten til den såvidt dekker perlebyggen.
-
9Reduser varmen og la byggottoen småkoke i 10 minutter.
-
10Krydre sjøkrepshalene med salt og pepper og stek dem i litt olivenolje i en stekepanne. Sett til side.
-
11Skjær squashen i tynne skiver og tilsett skivene til byggottoen sammen med tomatene.
-
12La det hele småkoke i ytterligere 5 minutter og tilsett sitronsaft, hakket persille og dill. Smak til med salt og pepper og fordel de stekt sjøkrepshalene på toppen av byggottoen.
-
13Pynt med squashblomster og friske urter.