Nordisk byggotto med sjøkreps og babysquash

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Nordisk byggotto med sjøkreps og babysquash
Nordisk, sunn og deilig byggotto med sjøkreps og babysquash tilberedt i buffetgryte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g perlebygg
  • 2 ss olivenolje
  • 1 finhakket løk
  • 1 finhakket fennikel
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • salt og pepper
  • 1 glass hvitvin
  • 8 sjøkreps, uten skall og hode
  • 12 babysquash med blomster (eller 2 vanlige squash)
  • 1 god håndfull solmodne cherrytomater, skåret i to
  • saften fra en sitron
  • 1 håndfull bladpersille
  • 1 håndfull dill
Fiskekraft:
  • 1 gulrot
  • 1 fennikel
  • 1 løk
  • fiskebein og -hoder
  • 2 stilker bladselleri
  • 1 kvast timian
  • 1 håndfull persillestilker
  • 1 hvitløk, halvert
  • 10 pepperkorn
  • ½ flaske hvitvin
  • vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær gulrøtter, fennikel og løk som skal brukes i fiskekraften, i grove biter og legg dem i en gryte sammen med fiskebein og -hoder.
  • 2
    Tilsett selleri, timian, persille, hvitløk, pepperkorn og hvitvin og hell over nok vann til å dekke alt. Varm opp kraften til den når kokepunktet og fjern skummet som kommer til overflaten.
  • 3
    Skru ned varmen slik at kraften småkoker sakte i 20–30 minutter.
  • 4
    Sil kraften gjennom en fin sil og sett den tilbake på varmen. La den reduseres med 30–40 %. Skyll perlebyggen grundig og kok den i henhold til instruksjonene på pakken.
  • 5
    Sett en buffetgryte på middels varme og la den varmes opp i 5–7 minutter uten noe i.
  • 6
    Tilsett 2 ss olivenolje og deretter løk og fennikel. Stek grønnsakene i 5–10 minutter.
  • 7
    Tilsett hvitløk og smak til med salt og pepper.
  • 8
    Hell perlebyggen i gryten og tilsett hvitvin. La vinen fordampe og hell deretter fiskekraften i gryten til den såvidt dekker perlebyggen.
  • 9
    Reduser varmen og la byggottoen småkoke i 10 minutter.
  • 10
    Krydre sjøkrepshalene med salt og pepper og stek dem i litt olivenolje i en stekepanne. Sett til side.
  • 11
    Skjær squashen i tynne skiver og tilsett skivene til byggottoen sammen med tomatene.
  • 12
    La det hele småkoke i ytterligere 5 minutter og tilsett sitronsaft, hakket persille og dill. Smak til med salt og pepper og fordel de stekt sjøkrepshalene på toppen av byggottoen.
  • 13
    Pynt med squashblomster og friske urter.