- Kjøtt
Ingredienser
- 400 g ytrefilet av storfe
- Salt og pepper
- ½ dl sennep med hele korn
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ts trøffelolje
- Grønnkål
- Olivenolje
- Salt
- Aioli
- Ferske krydderurter, f.eks. timian, brønnkarse, persille
- Olivenolje
- Sitronsaft
- Ristet brød, f.eks. ciabatta
-
SLIK GJØR DU
-
1Grønnkålschips:
-
2Sett ovnen på 140° (vanlig ovn)
-
3Fjern de grove stilkene fra grønnkålen, og riv bladene i litt mindre stykker. De skal fortsatt være store, siden de krymper mye i ovnen.
-
4Fordel bladene på et stekebrett dekket med bakepapir. Skvett med olivenolje, og masser det inn i bladene. Dryss med salt.
-
5Bak dem i ca. 15 minutter, eller til de er sprø. Hold et øye med dem, siden de fort kan bli brent. Sett til side for anretning.
-
6Oksecarpaccio:
-
7Skjær oksekjøttet i to på langs med en skarp kniv. Legg et stort stykke plastfolie på kjøkkenbenken, og legg ett av filetstykkene på midten. Krydre godt med salt og pepper.
-
8Pensle filetstykket med sennep, og skvett med balsamicoeddik og trøffelolje. Rull kjøttet stramt inn i plastfolien. Gjenta prosessen med det andre filetstykket.
-
9Legg filetstykkene i fryseren i minst 2 timer eller over natten.
-
10Skjær kjøttet før servering. Skjær tynne skiver og plasser dem overlappende på en tallerken eller et fat.