Oksecarpaccio med tilbehør og grønnkålschips

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Oksecarpaccio med tilbehør og grønnkålschips
Oksecarpaccio er en velsmakende og enkel rett som du fint kan forberede i forveien. La deg inspirere av oppskriften vår og sett eventuelt ditt eget preg med sesongens råvarer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 400 g ytrefilet av storfe
  • Salt og pepper
  • ½ dl sennep med hele korn
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ts trøffelolje
Grønnkålschips:
  • Grønnkål
  • Olivenolje
  • Salt
Pynt:
  • Aioli
  • Ferske krydderurter, f.eks. timian, brønnkarse, persille
  • Olivenolje
  • Sitronsaft
  • Ristet brød, f.eks. ciabatta
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Grønnkålschips:
  • 2
    Sett ovnen på 140° (vanlig ovn)
  • 3
    Fjern de grove stilkene fra grønnkålen, og riv bladene i litt mindre stykker. De skal fortsatt være store, siden de krymper mye i ovnen.
  • 4
    Fordel bladene på et stekebrett dekket med bakepapir. Skvett med olivenolje, og masser det inn i bladene. Dryss med salt.
  • 5
    Bak dem i ca. 15 minutter, eller til de er sprø. Hold et øye med dem, siden de fort kan bli brent. Sett til side for anretning.
  • 6
    Oksecarpaccio:
  • 7
    Skjær oksekjøttet i to på langs med en skarp kniv. Legg et stort stykke plastfolie på kjøkkenbenken, og legg ett av filetstykkene på midten. Krydre godt med salt og pepper.
  • 8
    Pensle filetstykket med sennep, og skvett med balsamicoeddik og trøffelolje. Rull kjøttet stramt inn i plastfolien. Gjenta prosessen med det andre filetstykket.
  • 9
    Legg filetstykkene i fryseren i minst 2 timer eller over natten.
  • 10
    Skjær kjøttet før servering. Skjær tynne skiver og plasser dem overlappende på en tallerken eller et fat.