- Kjøtt
Ingredienser
- 300 g ytrefilet av storfe
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sennep med hele korn
- 50 g kapers
- 4 eggeplommer
- Parmesan, finrevet
- Aioli
- Olivenolje
- Sitronsaft
- Ferske krydderurter, f.eks. timian, brønnkarse, persille
- Ristet brød, f.eks. ciabatta
- Grønnkål
- Olivenolje
- Salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær fileten i terninger på 1 cm, og legg dem i en skål sammen med soyasaus, sennep og kapers. Rør tartaren godt sammen, og oppbevar den ev. i kjøleskapet til den skal serveres.
-
2Anrett tartaren i fire skåler, og topp porsjonene med en rå eggeplomme og en skjefull hvitløks-aioli. Skvett med sitronsaft og olivenolje, og dryss med revet parmesan. Pynt til slutt retten med grønnkålschips, og server et godt brød til.