Oksetartar med tilbehør og grønnkålschips

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Oksetartar med tilbehør og grønnkålschips
Server en klassisk tartar laget på oksefilet med lekkert tilbehør som eggeplomme, kapers, parmesan og ferske krydderurter. For å sette prikken over i-en blir vår tartar servert med sprø grønnkålschips.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sennep med hele korn
  • 50 g kapers
  • 4 eggeplommer
  • Parmesan, finrevet
  • Aioli
  • Olivenolje
  • Sitronsaft
  • Ferske krydderurter, f.eks. timian, brønnkarse, persille
  • Ristet brød, f.eks. ciabatta
Grønnkålschips:
  • Grønnkål
  • Olivenolje
  • Salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær fileten i terninger på 1 cm, og legg dem i en skål sammen med soyasaus, sennep og kapers. Rør tartaren godt sammen, og oppbevar den ev. i kjøleskapet til den skal serveres.
  • 2
    Anrett tartaren i fire skåler, og topp porsjonene med en rå eggeplomme og en skjefull hvitløks-aioli. Skvett med sitronsaft og olivenolje, og dryss med revet parmesan. Pynt til slutt retten med grønnkålschips, og server et godt brød til.