- Fisk og skalldyr
- Grønnsaker
- Ris og korn
Ingredienser
- 4 laksefileter på ca. 170 g
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 ss kokosolje
- 2 sjalottløk, skåret i skiver
- 500 g vintersquash i terninger, f.eks. butternut
- 1 rød paprika, skåret i skiver
- 1 ss revet ingefær
- 1 ss revet hvitløk
- 2 ss thailandsk grønn karripasta
- 1 boks kokosmelk
- 1 ss fiskesaus
- 225 gram sukkererter
- 1/2 lime, saften av
- 100 g hakket koriander
- 100 g vårløk
- Dampet ris
-
SLIK GJØR DU
-
1Krydre laksefiletene med salt og pepper. Sett en stekepanne på middels varme. Tilsett 1 ss kokosolje. Stek to lakser om gangen med kjøttsiden ned. Sauter laksefiletene til de er brune og sprø – ca. 5 minutter. Ta dem ut av pannen, og legg dem til side. Stek alle laksefiletene.
-
2Hell den andre spiseskjeen kokosolje i pannen sammen med sjalottløkene. Sauter sjalottløkene til de er myke og begynner å bli karamellisert – ca. 5 minutter. Tilsett squash, rød paprika, ingefær, hvitløk og grønn karripasta. Rør rundt i karripastaen og bland den – ca. 2 minutter.
-
3Tilsett kokosmelk og fiskesaus. Når det begynner å koke, skrur du ned til lav varme. Sett på lokket og la det småkoke til squashen akkurat har blitt mør – ca. 10 minutter. Tilsett sukkerertene, og rør rundt igjen. Legg laksefiletene på grønnsakene, og vend skinnet ned. Dekk det til og la det småkoke til laksen er gjennomstekt – ca. 3–5 minutter.
-
4Ta pannen av varmen, og tilsett limesaft. Pynt med hakket koriander og vårløk, og server sammen med dampet ris.