Stekte laksefileter i grønn karrisaus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Stekte laksefileter i grønn karrisaus
Squash er et perfekt supplement til den møre laksen i denne oppskriften på krydret kokoskarri. Den grønne karriens intense smak passer godt til de friske grønnsakene, og bader retten i en krydret kokossaus med et piff av limesaft. Nyt denne karriretten som et helt måltid, eller med dampet ris for å få med all den lekre sausen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
  • Grønnsaker
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 laksefileter på ca. 170 g
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 ss kokosolje
  • 2 sjalottløk, skåret i skiver
  • 500 g vintersquash i terninger, f.eks. butternut
  • 1 rød paprika, skåret i skiver
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ss revet hvitløk
  • 2 ss thailandsk grønn karripasta
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus
  • 225 gram sukkererter
  • 1/2 lime, saften av
  • 100 g hakket koriander
  • 100 g vårløk
  • Dampet ris
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Krydre laksefiletene med salt og pepper. Sett en stekepanne på middels varme. Tilsett 1 ss kokosolje. Stek to lakser om gangen med kjøttsiden ned. Sauter laksefiletene til de er brune og sprø – ca. 5 minutter. Ta dem ut av pannen, og legg dem til side. Stek alle laksefiletene.
  • 2
    Hell den andre spiseskjeen kokosolje i pannen sammen med sjalottløkene. Sauter sjalottløkene til de er myke og begynner å bli karamellisert – ca. 5 minutter. Tilsett squash, rød paprika, ingefær, hvitløk og grønn karripasta. Rør rundt i karripastaen og bland den – ca. 2 minutter.
  • 3
    Tilsett kokosmelk og fiskesaus. Når det begynner å koke, skrur du ned til lav varme. Sett på lokket og la det småkoke til squashen akkurat har blitt mør – ca. 10 minutter. Tilsett sukkerertene, og rør rundt igjen. Legg laksefiletene på grønnsakene, og vend skinnet ned. Dekk det til og la det småkoke til laksen er gjennomstekt – ca. 3–5 minutter.
  • 4
    Ta pannen av varmen, og tilsett limesaft. Pynt med hakket koriander og vårløk, og server sammen med dampet ris.