Ingredienser
- 500–600 g friske jordbær
- 70 g hvitt eller brunt sukker
- 30 g maisstivelse
- 30 g smør
- 3 egg
- 200 g sukker
- 200 g mel
- 210 g kjernemelk
- 80 g smeltet smør
- 2 ts bakepulver
- 1 ss vaniljeekstrakt
- en knivsodd salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C
-
2Start med jordbærkompotten. Vask og skjær jordbær i tykke skiver.
-
3Legg dem i Le Creuset-buffetgryten, og tilsett sukker, smør og maisstivelse.
-
4Bland ingrediensene sammen og sett på lav til middels varme. Tilbered til jordbærene begynner å smelte. Rør regelmessig.
-
5La jordbærene putre i 10–15 minutter til de er myke.
-
6Ta av varmen
-
7Bland mel og bakepulver til kakebunnen.
-
8Smelt smøret og sett det til side.
-
9Ha i egg og sukker i en ny skål, og pisk ved høy hastighet i 5–6 minutter til massen skummer og er tredoblet i størrelsen. Tilsett vaniljeekstrakt 30 sekunder før du slutter å piske.
-
10Sil halvparten av de tørre ingrediensene forsiktig i, rør godt rundt og tilsett det smeltede smøret samt kjernemelken samtidig. Rør kontinuerlig og tilsett så de resterende tørre ingrediensene langsomt. Fortsett til det er rørt sammen. Deigen skal være en litt klumpete og ikke altfor myk, ellers blir det en røre. Små melklumper gjør ikke noe!
-
11Hell deigen over i jordbærkompotten, og sett buffetgryten i den forvarmede ovnen.
-
12Bak i 40–45 minutter, eller til deigen smuler litt.
-
13La kaken kjøle seg ned i 15–25 minutter, og vend deretter gryten på en tallerken mens den fortsatt er varm.
-
14La kaken kjøle seg helt ned før du dekorerer med krem eller friske jordbær.