Opp-ned plommekake

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Opp-ned plommekake
Dette er en kake som fort blir en slager i hjemmet, men den gir også en fin anledning til å få brukt opp det du har igjen av plommer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 plommer
  • 150 g strøsukker, og ekstra 2 ss til å drysse over
  • 3 store egg fra frittgående høner
  • 5 ml vanilje som puré
  • 150 g smør
  • 200 g hvit sjokolade, hakket
  • 240 g siktet hvetemel
  • 7 mlbakepulver
  • 125 ml melk
  • 5 g timianblader
  • Hel yoghurt, til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C varmluft / gassmerke 4.
  • 2
    Sett en Le Creuset kvadratisk bakeform (24 cm) inn med bakepapir og bruk bakespray.
  • 3
    Tilbered plommene ved å skjære dem i to halvdeler og fjern skrotten. Skjæres i to like deler og til tynnejevne skiver. Dryss 1 spiseskje sukker over hele bunnen til den innsatte formen. Plommeskiver legges så lagvis irette linjer, med noe overlapping, til overflaten dekkes helt. Dryss resten av1 spiseskje sukker over plommene.
  • 4
    Pisk egg, sukker og vanilje til du får en lys og fyldig røre. Smelt smør og sjokolade i enmiddels stor skål i korte runder i mikrobølgeovnen, mens du rører mellom hverintervall for å unngå at sjokoladen blir brent.
  • 5
    Sikt inn mel og bakepulver. Løft det tørre inn i blandingen med sukker og egg for åblandes sammen. Tilsett smeltet smør og sjokolade, langsomt, etterfulgt av melk og timian. Rør lettsammen.
  • 6
    Hell røren i formen og stek i 50–60 minutter til du får en gylden farge og den er gjennomstekt. Dekk tiletter 40 minutter med tinnfolie for å unngå at det brunes for mye på toppen.
  • 7
    Fjern fra ovnen og kjøl ned på en Le Creuset kjølerist mens kaken blir igjen i formen. Hvelvesut så snart det er kjølt av og serveres varmt med yoghurt naturell.