- Frukt
Ingredienser
- 4 plommer
- 150 g strøsukker, og ekstra 2 ss til å drysse over
- 3 store egg fra frittgående høner
- 5 ml vanilje som puré
- 150 g smør
- 200 g hvit sjokolade, hakket
- 240 g siktet hvetemel
- 7 mlbakepulver
- 125 ml melk
- 5 g timianblader
- Hel yoghurt, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C varmluft / gassmerke 4.
-
2Sett en Le Creuset kvadratisk bakeform (24 cm) inn med bakepapir og bruk bakespray.
-
3Tilbered plommene ved å skjære dem i to halvdeler og fjern skrotten. Skjæres i to like deler og til tynnejevne skiver. Dryss 1 spiseskje sukker over hele bunnen til den innsatte formen. Plommeskiver legges så lagvis irette linjer, med noe overlapping, til overflaten dekkes helt. Dryss resten av1 spiseskje sukker over plommene.
-
4Pisk egg, sukker og vanilje til du får en lys og fyldig røre. Smelt smør og sjokolade i enmiddels stor skål i korte runder i mikrobølgeovnen, mens du rører mellom hverintervall for å unngå at sjokoladen blir brent.
-
5Sikt inn mel og bakepulver. Løft det tørre inn i blandingen med sukker og egg for åblandes sammen. Tilsett smeltet smør og sjokolade, langsomt, etterfulgt av melk og timian. Rør lettsammen.
-
6Hell røren i formen og stek i 50–60 minutter til du får en gylden farge og den er gjennomstekt. Dekk tiletter 40 minutter med tinnfolie for å unngå at det brunes for mye på toppen.
-
7Fjern fra ovnen og kjøl ned på en Le Creuset kjølerist mens kaken blir igjen i formen. Hvelvesut så snart det er kjølt av og serveres varmt med yoghurt naturell.